Непоколебим: Нори спря 19-годишен талант по пътя към втория си пореден 1/8-финал в Шлема

от в 21:14 на 03.09.2022
Мирела Николова

19-годишният Холгер Руне сътвори фурор на тазгодишния Ролан Гарос, достигайки до четвъртфиналите, ала след това последваха 6 поредни загуби за датчанина. Той записа ранни поражения и на подготвителните турнири преди US Open, но в Ню Йорк късметът му се усмихна, след като отказване на Джон Иснър изпрати младока директно в третия кръг. Там го очакваше мач срещу световния №9 Камерън Нори, който бе изключително солиден от началото до края на срещата и заслужено се поздрави с крайната победа след 7:5 6:4 6:1. Така той се класира за втори пореден "мейджър" осминафинал, където му предстои двубой срещу победителя измежду Андрей Рубльов и Денис Шаповалов.

В дебютния сет Руне бе изключително агресивен и непрекъснато правеше опити да завърши с печеливш удар, които обаче невинаги се увенчаваха с успех. Наред с уинърите изобилстваха и непредизвиканите грешки от ракетата на младока и именно това му коства изоставане с пробив и 2:4. Впоследствие той успя да отрази два сетбола и дори да изравни резултата за 5:5, ала веднага след това не устоя на напрежението и инкасира нов брейк, решил изхода на сета в полза на британеца.

Разочарованието от загубата на предходната част бе видимо във всеки един удар на датчанина в началото на втория сет, тъй като той често прибързваше, търсейки скоростна развръзка на точките, а това доведе до серия от негови пропуски и пасив от два пробива и 1:4. Младокът стабилизира представянето си в следващите минути и съумя да върне един от брейковете, ала това далеч не бе достатъчно срещу перфектно представящия се Нори и не след дълго фаворитът удвои аванса си в отделните части.

Третият сет бе напълно лишен от интрига, след като в него деветият в света бе свел до абсолютния минимум неточностите и имаше пълно преимущество. От отсрещната страна на мрежата Руне продължи да предприема неоправдани рискове, заради които инкасира три пробива и се сбогува с надеждите си за участие в осминафиналите на US Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоколебим: Нори спря 19-годишен талант по пътя към втория си пореден 1/8-финал в Шлема Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | камерън нори | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook