Непоколебим: Синер съкруши сензацията на турнира и е първият 1/2-финалист в Маями

от в 22:47 на 27.03.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер продължава убедително към финалните четири в Маями Оупън. Това е втора поредна година, в която той се класира за този етап на надпреварата, като днес той сломи една от големите изненади на турнира, Томаш Махач, с 6:4, 6:2. Така на полуфиналите ще можем да станем свидетели на поредния епизод от сагата "Синер-Медведев", стига руснакът да надвие Николас Джари.

Първите няколко минути бяха нервни за опонентите, тъй като и двамата допуснаха пробив още в първите два гейма. В следващите подавания обаче те ни предложиха истинска игра на нерви. Играта на италианеца стана значително по-агресивна, като пред него се отвори възможността да пробие още при 3:2, ала чехът показа здрава психика и удържа на атаката. Атаката на фаворита в двубоя продължи и в следващите геймове, като при 4:3 пробивът стана факт. Този момент се оказа важен за развитието на срещата, понеже след това талантът от Южен Тирол пое изцяло контрола. Така първият сет бе спечелен от световния номер 3 с резултат 6:4.

Ефективната игра на Синер, но и инатът на Махач се пренесоха и във втората половина на двубоя. Макар и в началото на сета световният номер 60 да бе конкурентен на представителя на топ 3, шампионът от Аустрелиън Оупън реализира два поредни пробива и без да остави шанс на противника си, спечели и тази част с 6:2 за място сред най-добрите 4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоколебим: Синер съкруши сензацията на турнира и е първият 1/2-финалист в Маями Елеонора Александрова
Теми:  
атп | маями | ообзори | томаш махач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook