Непоколебим Циципас обезличи Зверев и ще срещне Фокина за втора поредна титла в Монако!

от в 19:04 на 16.04.2022
Мирела Николова

Стефанос Циципас бе въвлечен в истински тенис трилър през вчерашния ден, когато осъществи великолепен обрат над Диего Шварцман, след като изоставаше с 0:4 в решителния сет. Въпреки че прекара близо три часа на корта снощи, днес гъркът изглеждаше изключително свеж на корта и не срещна каквито и да било затруднения срещу Александър Зверев, за да се поздрави с категорична победа в последователни сетове - 6:4 6:2, класирала го за втори пореден финал в Монте Карло. В битката за трофея световният №5 ще премери сили с Алехандро Давидович Фокина, който по пътя си към финалната битка елиминира Новак Джокович и Григор Димитров.

В откриващите минути на срещата и двамата състезатели изпитаха проблеми на собствен сервис, поради което си размениха по един пробив преди първата почивка. С напредването на времето балканецът все по-често успяваше да пробие защитата на германеца, който след нова порция непредизвикани грешки отново изостана с брейк и 2:5. Тогава последва силен период за Зверев, тъй като той отпусна ръката си и съумяваше да пласира ударите си невероятно прецизно и така съумя да върне пробива. Това обаче далеч не бе достатъчно, защото още в ответното му подаване Циципас предприемаше пътя на атаката още с ретура си и не след дълго осъществи нов пробив, който маркира края на откриващата част.

Вторият сет започна с лесно спечелени геймове от сервиращите, преди гъркът да наложи изцяло волята си. Той бе безпогрешен както от сервис, така и на ретур, което в комбинация с феноменалното му представяне във всеки аспект от играта трупаше точка след точка в актива му. От своя страна, Саша просто не можеше да намери отговор на блестящо изградените атаки на съперника си и инкасира два поредни пробива, вторият от които сложи край на мача в полза на Циципас.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непоколебим Циципас обезличи Зверев и ще срещне Фокина за втора поредна титла в Монако! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | монте карло | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook