Непоколебима: Гоф прелетя на старта в Торонто и ще срещне шампионката от Уимбълдън!

от в 19:37 на 09.08.2022
Мартин Петков

Кори Гоф открай време бива сочена за бъдещото на американския женски тенис, като именно от 18-годишната тенисистка се очаква да поеме щафетата от сестрите Уилямс, които навярно по време на тазгодишния US Open ще се сбогуват със спорта. Тийнейджърката през тази година направи големия си пробив в турнирите от Шлема, след като достигна финала на Ролан Гарос, но преклони глава срещу световната номер едно Ига Швьонтек.

Американката през миналата седмица се завърна обратно в родината си за ежегодното турне по пътя към Откритото първенство на САЩ, но след успех срещу Наоми Осака загуби в четвъртфиналите на състезанието в Сан Хосе. За представителката на следващата генерация време за почивка няма и още през днешния ден откри кампанията си на WTA-1000 надпревара в Торонто, където на старта срещна квалификантката Мадисън Бренгъл.

Сблъсъкът протече наглед рутинно за Гоф, която игра близо до върха на възможностите в по-голямата част от двубоя и закономерно триумфира след само 63 минути на корта - 6:1 6:3. Още във втория кръг обаче за световната номер 11 предстои тежко изпитание в лицето на шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Тийнеджърката стартира ударно и печелейки 13 от първите 15 точки в мача си осигури комфортен пробив аванс за по-малко от десет минути. 18-годишната американка продължи да притиска сънародничката при всяко от нейните подавания и неизбежно разполагаше с брейкболи на ретур, като оползтвори в шестия гейм и безкомпромисно затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част изглеждаше аналогично на преходната в началните си минути, ала Бренгъл демонстрира уменията си на корта и обратно на очакванията се поздрави с пробив за 2:0. Гоф моментално отговори подобаващо и чрез рибрейк възстанови паритета, а впоследствие съумя да наложи пълна доминация на корта и отпусна само гейм на квалификантката, преди да стигне и до крайния успех, който се явява първи за днешния тенис ден на турнира в Торонто.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоколебима: Гоф прелетя на старта в Торонто и ще срещне шампионката от Уимбълдън! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | кори гоф | мадисън бренгъл | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook