Непоколебима: Рибакина профуча през първата поставена на пътя си на Ролан Гарос

от в 14:13 на 01.06.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина продължава кампанията си в Ролан Гарос без загубен сет. Представителката на Казахстан срещна първата поставена тенисистка на пътя си, в лицето на бившата номер 12, Елизе Мелтенс и я победи с 6:4 6:2 за малко повече от част игра, за да се класира за втората седмица на надреварата, където може да срещне миналогодишната четвъртфиналистка във френската столица Елина Свитолина.

Срещата започна равностойно за двете тенисистки, като видяхме най-доброто от тях, а именно агресивната игра на Рибакина и силната защита на Мертенс. В средата на сета обаче играта на фаворитката в двубоя претърпя криза. Началният й удар, който е основно оръжие за световната номер 4, губеше своята ефективност и това позволи на някогашната 1/2-финалистка в Мелбърн да бъде конкурентна на Рибакина.

Така Мертенс на цели два пъти повеждаше с пробив, само че нито веднъж не съумя да затвърди аванса си.Въпреки загубените сервис геймове на Рибакина, бергийката не успяваше да затвърди преднината си, а скоро фаворитката се окопити и сложи точка на спора в откриващия сет, печелейки последните 3 гейма - 6:4.

Силното представяне през последните минути на изминалата част на бившата шампионка от Уимбълдън се пренесоха и във цялата втора. Мощни уинъри, съчетани с умопомрачителния начален удар, на по-високо ранкираната тенисистка, не оставиха никакъв шанс на 28-мата в света и губейки едва две гейма в хода на сета, за едва 30 минути игра, Елена Рибакина се затвърди като една от фаворитките за титлата във френската столица, записвайки 5-ти успех от общо 6 мача срещу белгийката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоколебима: Рибакина профуча през първата поставена на пътя си на Ролан Гарос Елеонора Александрова
Теми:  
wta | елена рибакина | елизе мертенс | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook