Непоставен 1/2-финалист в Синсинати: Тиафо се възползва от тежка травма на световния №7

от в 06:33 на 18.08.2024
Калоян Соколов

Настоящият сезон се развиваше кошмарно за Франсис Тиафо, който беше напът да напусне топ 30, след като се раздели с дългогодишния си треньор Уейн Ферейра."Биг Фо" обаче отново стана познатата сила, когат усети американска почва под краката си и играе отлично от началото на сезона на твърди кортове. Бившият член на топ 10 се класира за своя втори Мастърс полуфинал в кариерата си, възползвайки се от травма на Хуберт Хуркач.

Световният номер 7 нарани сериозно коляното си на отминалия Уимбълдън и той самият сподели как 8 от 10 специалисти са му казали да не играе до края на сезона. Полякът обаче реши да пренебрегне тази забрана и се завърна само месец по-късно на корта, а очевидно тялото на гиганта все пак не е било готово за подобна стъпка и той реши да се оттегли след края на първия сет - 6:3 за Тиафо и отказване на Хуркач.

Така непоставеният играч пресстоя само половин час на корта, след като вчера се вкара в 3-часова епика срещу Иржи Лехечка и определено това идва като сериозен бонус за него, имайки предвид, че трябваше и да играе с един кръг повече от топ поставените в състезанието. Следващото препятствие пред Тиафо е Холгер Руне, с когото никога не са играли досега.

Oще в самото начало се видя, че полякът не е на 100 процента готов физически за мача, но той компенсираше с бомбения си сервис. Това се оказа крайно недостатъчно, за да бъде победен играч от класата на американеца, който проби още в петия гейм, а в края на сета отмъкна още веднъж подаването на Хуркач, който усети, че няма смисъл да удължава мъките си и напусна преждевременно корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непоставен 1/2-финалист в Синсинати: Тиафо се възползва от тежка травма на световния №7 Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | синсинари | франсис тиафо | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook