Непоставен 1/4-финалист в Маями: Световният №60 показа, че неслучайно е победил Рубльов и Мъри

от в 18:59 на 26.03.2024
Калоян Соколов

Томаш Махач е първият 1/4-финалист на Мастърса в Маями. Световният номер 60 записа четвърти пореден успех във Флорида и така ще дебютира в подобна фаза на надпревара от толкова висок ранг. Чехът безспорно е голямата изненада в състезанието, след като острани последователно Андрей Рубльов и Анди Мъри, а днес не остави шансове на младата надежда на италианския тенис Матео Арналди, надигравайки го с комфортното 6:3 6:3.

Така Махач се превърна в първия тенисист, който си осигурява място на четвъртфиналите в Маями и ще очаква да се изправи срещу един измежду Кристофър О'Конъл и третия поставен Яник Синер, а силните изяви на чеха означават, че той със сигурност ще дебютира в топ 50 при следващото обновяване на ранглистата.

Мачът започна напълно равностойно, като Арналди печелеше малко по-лесно своите подавания, но изведнъж неговият съперник изостри значително ударите си и италианецът нямаше отговор на неговите силно скъсени диагонали, които бяха в основата на първия пробив в мача. Махач категорично изцяло пое контрола над играта и не спря дотук, осъществявайки още един брейк, за да узакони триумфа си в откриващия сет.

Втората част се развиваше абсолютно идентично и Махач отново осъществи пробив в третия сервис гейм на световния номер 38, а той нямаше нужните тенис аргументи, за да осъществи някакъв по-сериозен обрат и победата заслужено отиде на сметката на чеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоставен 1/4-финалист в Маями: Световният №60 показа, че неслучайно е победил Рубльов и Мъри Калоян Соколов
Теми:  
atp | матео арналди | маями | Обзори | томаш махач

Коментари





Следвайте ни в Facebook