Непоставен 1/4-финалист в Рим: 56-ият в света продължава без загубен сет и оформи сблъсък с Табийо

от в 17:38 на 14.05.2024
Елеонора Александрова

Двубоят между квалификанта Тиаго Монтейро и световния номер 56 Жижен Жанг определено може да се нарече най-неочакваната осминафинална среща от Мастърса в Рим. Мачът завърши с резултат 7:6(4) 6:3 в полза на първата ракета на Китай и така азиатецът се класира за втори път в кариерата си на такъв етап от турнир от такава категория, след като по не по-малко сензационен начин постигна това в Мадрид, миналата година. Там Жанг ще премери сили с Алехандро Табийо, който през тази седмица надви Новак Джокович и Карен Хачанов, а победителят ще се класира за дебютен Мастърс полуфинал.

Още в самото начало си пролича превъзходството на представителя на топ 60 над опонента си, като това се видя с четирите възможности за пробив в първите три сервис гейма на бразилеца. Въпреки кризисните ситуации, в които се намираше Монтейро, то той показваше силен характер и не позволи на противника си да пробие, като постепенно започваше да стабилизира играта си.

Това ни позволи да станем свидетели на един равностоен сет, стигнал до тайбрек. Дългият гейм започна по план за по-високоранкирания тенисист, който поведе с минибрейк, ала южноамериканецът бързо изравни резултата. Следваха равностойни минути, но след 4:4, Жанг показа по-здрави нерви и затвори сета в своя полза с 3 поредни точки.

Втората част също ни предложи интригуващ тенис от двамата тенисисти, а по-агресивната игра на Жанг помогна на китаеца да наложи волята си над Монтейро, който отново разчиташе на впечатляващата си дефанзивна игра. Все пак силното представяне на азиатеца даде своите плодове и при 3:2, се стигна до пробив на нула в негова полза. Така срещата се разви изцяло в полза на Жанг, който не даде шанс на бразилеца да сътвори обрат и с 6:3 във втория сет, си осигури място на четвъртфиналите.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непоставен 1/4-финалист в Рим: 56-ият в света продължава без загубен сет и оформи сблъсък с Табийо Елеонора Александрова
Теми:  
atp | жижен жанг | Обзори | рим | тиаго монтейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook