Непоставен съперник за Григор в Монреал: Световният номер 62 елиминира 11-ия в схемата

от в 06:04 на 09.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще има непоставен съперник в 1/8-финалите на Мастърса в Монреал. Това се случи, след като австралиецът Алексей Попирин изхвърли 11-ия поставен Бен Шелтън с 6:4 7:6(4). Световният номер 62 не даде нито един брейкбол на своя съперник и се наложи над него за 1 час и 42 минути игрово време. Досега австралиецът и нашата първа ракета са се срещали на два пъти, като са си разменили един успех. Григор печели в 3 сета на ATP 250 състезанието в Мелбърн през 2021-ва, а в същата година Попирин отстранява българина във втория кръг на US Open.

Двубоят започна с тежък сервис гейм на Шелтън, в който той трябваше да отразява брейкбол, но по-високоранкираният играч показа здрави нерви и не допусна изненада, Играта вървеше гейм за гейм до 4:4, когато пред австралиеца се откри нова точка за пробив, а този път той пласира мощен ретур в краката на своя опонент и впоследствие безпроблемно затвори сета на собствено подаване.

Във втората част отново Попирин имаше игрово преимущество, само че световният номер 14 заличи общо 4 брейкбола и съумя да си осигури изиграването на тайбрек. Там по-високоранкираният играч дори поведе с мини пробив при 2:0, но тогава последва серия от 4 поредни точки на австралиеца и много скоро той се поздрави с крайната победа в сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непоставен съперник за Григор в Монреал: Световният номер 62 елиминира 11-ия в схемата Калоян Соколов
Теми:  
atp | алексей попирин | бгтенис | григор димитров | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook