Непоставен тийнейджър разделя Григор Димитров от 1/4-финалите на Мастърса в Шанхай

от в 11:51 на 08.10.2024
Калоян Соколов

Якуб Меншик разделя Григор Димитров от 1/4-финалите на турнира в Шанхай. 19-годишният тенисист шокира миналогодишния финалист Андрей Рубльов във втория кръг, а днес затвърди този си успех, надделявайки над казахстанеца Александър Шевченко с 6:1 6:7(5) 6:2 за 1 час и 59 минути игрово време.

Tова ще бъде първи Мастърс 1/8-финал за световния номер 65, който вече може да се похвали с един достигнат финал в ATP Тура и 3 победи над топ 10 състезатели, а едната от тях дойде именно срещу нашия топ тенисист, след като тийнейджърът го надигра в 3 сета във втория кръг на тазгодишния Мастърс в Мадрид.

Любимата настилка на бившия номер две при юношите са именно откритите твърди кортове, а през миналата година Меншик се превърна в първия 18-годишен тенисист от 2004-та насам, който достига до третия кръг в Големия шлем, така че определено не е съперник за подценяване, въпреки че не е сред поставените тенисисти в турнира.

Срещата между световния номер 10 и тийнейджъра ще се проведе през утрешния ден, а вие отново ще може да я наблюдавате в реално време чрез помощта на нашите линкове!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непоставен тийнейджър разделя Григор Димитров от 1/4-финалите на Мастърса в Шанхай Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | следващ съперник | якуб меншик

Коментари





Следвайте ни в Facebook