Непоставена 1/2-финалистка: Местната любимка спря мечтания рейд на Гарсия в Маями!

от в 20:48 на 27.03.2024
Елеонора Александрова

Даниеле Колинс изживява своя тенис ренесанс в Маями. Бившата "мейджър" финалистка, която се намира под номер 53 в ранглистата, загуби едва 17 гейма в последните си 4 мача. Днес тя продължи със убедителното си представяне, побеждавайки "екзекуторката" на Гоф и Осака, Каролин Гарсия с 6:3, 6:2 и така тя се класира за първия си полуфинал на ниво WTA-1000, където ще срещне победителката между Джесика Пегула и Екатерина Александрова.

Първият сет започна обещаващо за двете тенисистки, които експресно печелеха сервис геймовете си. Първата възможност за брейк се отвори в осмото подаване. Макар и французойката да не изглеждаше готова да отстъпи на опонентката си лесно, бившата номер 7 до такава степен неутрализира играта на Гарсия, че именно в този момент тя успя да спечели гейма от началния удар именно на рекордьорката по брой асове през изминалите 2 години. Впоследствие Колинс запази темпото си на игра и поведе с 6:4.

Пробивът от първия сет се оказа повратна точка за развитието на двубоя. Силното темпо, което родената във Флорида тенисистка наложи още в предната половина, бе пренесено и в другата такава. Още в началото настоящата номер 53 си осигури необходимата преднина. Няколко минути по-късно физически дискомфорт предизвика Гарсия да прекъсне срещата за кратко време. Това улесни допълнително работата на американката, която съумя да реализира още един пробив и запазвайки това си темпо, да спечели и втория си сет с 6:

2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоставена 1/2-финалистка: Местната любимка спря мечтания рейд на Гарсия в Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | даниеле колинс | каролин гарсия | маями | ообзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook