Непоставена 1/4-финалистка на Уимбълдън: 37-ата в света спря победната серия на Бадоса

от в 20:52 на 07.07.2024
Елеонора Александрова

Паула Бадоса направи най-успешното си представяне през последните 2 сезона в Големия шлем, класирайки се за втората седмица на Уимбълдън. След поредица от прекъсвания обаче испанката отстъпи на световната номер 37 Дона Векич. С резултат 6:2 1:6 6:4 и час и 42 игрово време, хърватката вече може да се похвали с четвъртфинал на "мейджър" надпреварите на всички настилки.

Балканката превъзхождаше иберийката във всеки един аспект от играта, налагайки агресивен стил на игра от началния си удар до самите разигравания, за разлика от бившата номер 2, която трудно реализираше уинъри. Това позволи на Векич да поеме инициативата още в самото начало и губейки едва два гейма, да поведе в резултата.

Пълен контраст имаше във втората част спрямо първата. Неточностите на Бадоса бяха сведени до минимум, за разлика от тези на опонентката ѝ, която поемаше прекалено излишни рискове. Това позволи на испанката да влезе в ролята на водещата тенисистка и съответно да изравни резултата в сетовете с категоричното 6:1.

Силите на Бадоса ѝ стигнаха само за втората част, тъй като в последната Векич преоткри играта си, което ни позволи да станем свидетели на равностоен двубой. Макар и хърватката да бе реализирала пробив още при първия сервис на бившата номер 2, испанката бързо изравни резултата, а след това нито една от двете тенисистки не съумя да влезе в ролята на водеща. Късен брейк в полза на по-високоранкираната тенисистка обаче сложи край на двубоя и така с резултат 6:4 в третия сет, Векич ще е опонентката на квалификантката Лулу Сън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непоставена 1/4-финалистка на Уимбълдън: 37-ата в света спря победната серия на Бадоса Елеонора Александрова
Теми:  
wta | дона векич | Обзори | паула бадоса | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook