Непреклонен Кузманов обърна опитен британец и ще търси място в основната схема на US Open!

от в 20:14 на 25.08.2022
Мартин Петков

Димитър Кузманов се радва на навярно най-силната година в своята кариера и след като достигна последователно финалния етап в пресявките на Ролан Гарос и Уимбълдън, то втората ни ракета осъществи невероятен обрат на старта на квалификациите за US Open и вече може да се похвали с победа в пресявките на всяка от ,,мейджър" надпреварите. Българинът не успя да вземе участие на нито един турнир на твърда настилка при подготовката си за Откритото първенство на САЩ, която бе нарушена от факта, че на пловдивчанина му се наложи да преболедува COVID-19 преди по-малко от месец.

Мико с успеха си на старта си гарантира място във втория квалификационен кръг в Ню Йорк, където през днешния ден срещна световния номер 131 и 25-и поставен в схемата Лиам Броуди, който може да се похвали със седем участия в основната схема на турнирите от Шлема, като при последното си такова по време на Уимбълдън надви бившия топ 10 представител Диего Шварцман и достигна третия кръг. Сблъсъкът за пловдивчанина имаше сходно развитие с този срещу 19-годишния Нарди и Кузманов отново извади на показ своята непримиримост, след като неспирно покачваше нивото си и ознаменува силното си представяне във втората половина на срещата с обрат, за да се поздрави с крайния успех, дошъл за 2 часа и 9 минути на корта - 4:6 6:1 6:4. С триумфа си световният номер 162 се класира за финалния етап на пресявките, където единствено победителят измежду 14-тия поставен Емилио Гомес и Брандън Холт го разделя от дебют в основна схема на Голям шлем.

Трудностите за родния представител дойдоха още от началните минути на двубоя, когато 25-ият поставен пласираше дълбоко ретурите си в близост до линиите, като си отваряше корта за завършващ удар. Втората ни ракета все пак спечели дебютното си подаване след отразен брейкбол, но впоследствие нямаше същия успех и предаде сервиса си в актива на британеца - 1:3. Последваха повече от силни моменти на начален удар за двамата състезатели, но нова офанзива от Броуди предизвика отчаяни опити за атака на Мико, чиито удари често не попадаха в очертанията на корта. Пловдивчанинът демонстрира пословичната си борбеност, като спаси четири сетбола и извади гейма си от ситуация 0:40, ала броени минути по-късно световният номер 131 за пореден път се възползва от предимството на левичарския сервис и без да посрещне нито една точка за пробив, записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част Кузманов започна да изпълнява все по-често слайсове, посредством които караше британеца, който по-рано в мача обърна глезен, да се движи значително повече и предвид непълноценното му физическо състояние ставахме свидетели на множество грешки от ракетата му. Българинът от своя страна запази нужната концентрация и нито за момент не се повлия от случващото се при съперника му, като трупаше необезпокояван точки в актива си и реализира два пробива - 5:0. Втората ни ракета се представяше също толкова силно и на начален удар, като отпусна едва три точки на Броуди на собствен сервис и възстанови равенството в общия резултат.

С настъпването на решителния трети сет видимо никой от двамата на корта не искаше да се нагърби с неразчетено рискови действия в атакуващ план, като всеки се беше фокусирал върху печеленото на своите подавания. Паритетът се поддържаше до средата на частта, когато обаче качеството в ударите на световния номер 131 спадна, а в допълнение той направи и двойна грешка, от което Кузманов побърза да се възползва, оползотворявайки шанса си за пробив в прочутия седми гейм. В оставащите мигове до края на сблъсъка Мико беше безупречен и сервираше близо до перфектното, за да стигне до победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непреклонен Кузманов обърна опитен британец и ще търси място в основната схема на US Open! Мартин Петков
Теми:  
us open | бг тенис | димитър кузманов | квалификации | лиам броуди

Коментари





Следвайте ни в Facebook