"Непрекъснато бивам мамена" Гоф напусна Олимпиада след голям скандал и сълзи в очите (видео)

от в 13:15 на 31.07.2024
Калоян Соколов

"Имам чувството, че непрекъснато бивам мамена в тази игра. Това се случва за трети път от началото на годината" - това бяха думите на Коко Гоф към главния съдия, след като световната номер две беше пробита в шестия гейм на втория сет и много скоро след това напусна олимпийския турнир в Париж, отстъпвайки в 1/8-финалите на Дона Векич с 6:7(7) 2:6.

Въпросното отсъждане дойде при брейкбол за нейната съперничка, която отигра дълбок ретур, който първоначално беше отсъден в аут, но последва корекция от съдията на стола и точката беше отсъдена директно в полза на хърватката. Това предизвика сериозно недоволство от страна на американката, която претендираше, че отсъждането за аут е повлияло на нейния последвал удар, но арбитърът беше безкомпромисен в своето крайно решение.

"Това не е честно. Вие не сте честни към мен. Надявам се играта някога да бъде честна, защото в момента просто не е такава" - промълви видимо разстроената Гоф, която тотално се разпадна психически и не взе нито гейм повече до края на срещата, а сълзите не спираха да се стичат по лицето ѝ.

Впоследствие знаменоската на САЩ призова за въвеждането на системата VAR и в тениса, за да се избегнат подобни ситуации. Световната номер две отказа да обвини спорната ситуация за изхода на мача, тъй като и тогава е изоставала в резултата, но настоя, че просто едно "извинявай" от съдийския стол не върши работа, когато е допусната грешка и се е уморила от това да си бъде собствен адвокат на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Непрекъснато бивам мамена" Гоф напусна Олимпиада след голям скандал и сълзи в очите (видео) Калоян Соколов
Теми:  
wta | коко гоф | любопитно | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook