Неприятен финал за Донски в Португалия: Бил е дисквалифициран

от в 14:18 на 24.02.2022
Диана Андреева

През вчерашния ден Александър Донски излезе за своя първи мач от основната схема на фючърса в Паоло де Лобо. Българинът обаче не успя да се противопостави на Едан Лешем и напусна надпреварата при резултат 6:4 2:6 6:2, макар всъщност загубата да е настъпила след дисквалифицирането на Донски поради непристойно поведение. Петата ракета на страната ни е получил серия от прерлуждения, а по-късно и наказания с държанието си и в крайна сметка е напуснал корта във Вале де Лобо обвинен в неспортсменско държание както от арбитъра на корта, така и от своя опонент.

В хода на срещата Донски многократно е бил предупреждаван от съдията на стола заради неспортсменското си поведение и нервните изблици. Българинът си е позволявал да прознува  грешките на своя противник и неведнъж е изпращал обидни изказвания по негов адрес, а в заключителните геймове на третия сет ситуацията е ескалирала. 

Арбитърът е присъдил точка на сметката на Лешем след поредното нарушение на правилата от страна на Алекс при резултат 4:2. Недоволен от ситуацията, Донски запраща една от топките извън трибуните, което му коства ново наказание, а този път му бива отнет гейм. При 5:2 българският състезател бива обвинен за "неспортсменско поведение", което довежда до поредното санкциониране и слага окончателно край на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неприятен финал за Донски в Португалия: Бил е дисквалифициран Диана Андреева
Теми:  
ITF | александър донски | Български тенис | донски

Коментари





Следвайте ни в Facebook