Неприятен край: Контузия на Синер изпрати Бублик на 1/2-финал в Хале след по-малко от час

от в 14:14 на 23.06.2023
Мирела Николова

Александър Бублик е първият полуфиналист на турнира от категория АТР 500 в Хале, след като Яник Синер се отказа от двубоя преждевременно заради контузия. Двамата изиграха първокласен първи сет, който в крайна сметка бе спечелен от казахстанеца, но на последвалата почивка световният №9 взе медицински таймаут, след което още в самото начало на втората част реши да прекрати срещата при резултат 7:5 2:0 в полза на противника. По този начин Бублик продължава към топ 4 на надпреварата, където му предстои да се изправи срещу победителя от сблъсъка между Александър Зверев и Николас Джари.

Началото на мача се развиваше под доминацията на сервиращите, чийто начален удар функционираше безотказно и им помагаше да трупат точки в актива си след бързи комбинации. Така паритетът остана непокътнат до 3:3, но с напредване на времето световният №48 започна все по-често да предприема контраофанзиви и да предизвиква пропуски от ракетата на противника. Благодарение на това Бублик първи достигна до пробив за 5:3 и още в следващия гейм имаше сетбол на собствен сервис, но пропусна възможността си и резултатът отново бе изравнен за 5:5. Въпреки това той продължи да притиска италианеца, който не успя да издържи на темпото, налагано от противника, и инкасира нов пробив на нула, с който Бублик поведе в общия резултат.

На почивката между отделните сетове Синер се възползва от правото си на медицински таймаут заради физически дискомфорт в крака, но това не оказа особено положително влияние върху състоянието му, тъй като в първите два гейма от втората част италианецът изпитваше видими проблеми с придвижването си по корта и след като бе пробит за 0:2, взе решение да преустанови битката.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неприятен край: Контузия на Синер изпрати Бублик на 1/2-финал в Хале след по-малко от час Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | Обзори | хале | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook