Неприятна контузия попречи на Винъс Уилямс да продължи напред на АО

от в 11:06 на 10.02.2021
Мирела Николова

Бившата водачка в световната ранглиста Винъс Уилямс претърпя болезнено поражение във втория кръг на Аустрелиън Оупън с 1:6 0:6 от италианската представителка Сара Ерани, на която ѝ предстои мач с екзекуторката на Бианка Андрееску - Су-Уей Сие. 

Американката стартира колебливо срещата, като инкасира 2 ранни пробива в откриващите си подавания, което позволи на съперничката ѝ да се откъсне напред с внушителната преднина от 4 гейма. Кошмарът за Уилямс достигна връхната си точка при резултат 5:1, когато в опит да отиграе воле в близост до мрежата си изкълчи глезена и изпита моментална болка, което предизвика принудителната поява на медицински екип на корта. Това обаче не успя да подобри физическото състояние на 40-годишната тенисистка и тя предаде първия сет.

Оттук нататък спасение за Винъс нямаше и беше само въпрос на време двубоят да завърши. Въпреки това американката показа непримирим дух и дори достигна до няколко възможности за пробив в един от сервис геймовете на Ерани, продължил повече от 15 минути. Той изцеди и малкото останали сили у Уилямс и тя едва стъпваше на краката си. 7-кратната шампионка на турнири от Шлема се възползва от правото си на втори медицински таймаут, като този път проблемната област, нуждаеща се от лечение, беше лявото коляно, а това беше още една пречка по пътя ѝ към победата и след като не успя да запише нито гейм повече на сметката си, тя напусна първата "мейджър" надпревара за годината.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неприятна контузия попречи на Винъс Уилямс да продължи напред на АО Мирела Николова
Теми:  
wta | винъс уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook