Неприятно: Сърдечна аритмия вади елитна състезателка от корта за няколко седмици

от в 14:44 на 11.04.2022
Калоян Соколов

Тенисът е много тежък спорт от физическа, както и психологическа гледна точка. Тези обстоятелства често могат да доведат до сериозни здравословни проблеми при професионалните тенисисти. Елена-Габриела Русе пък трябваше да изпита точно негативите от тежките натоварвания на корта и сама съобщи, че страда от сърдечна аритмия и не смята да рискува допълнителни усложнения, продължавайки с участията си в WTA Тура, а ето и пълното изявление на румънката по темата:

В началото на годината страдах от пневмония, а впоследствие се заразих с коронавирус и това продължи през целия месец феврурари, като ми се наложи да играя на антибиотици в Дубай. Аз не исках да се предавам и направих всичко възможно, за да се възстановя и да играя на турнирите в САЩ. Там стартирах бавно и усещах последиците от боледуването, след като приключвах даден мач. Започнах да се чувствам по-добре в Маями, макар че ми беше трудно да изиграя повече от два последователни двубоя.

В Чарлстън обаче се усещах бавна, лишена от енергия и изпитвах трудности да се задържам в дългите разигравания. Оказа се, че имам сърдечна аритмия и тялото ми има нужда от известна почивка, докато се възстанови напълно за подобно физическо натоварване. Това означава, че трябваше да взема много трудното решение да се оттегля от Billie Jean King Cup, като не смятам да се състезавам през следващите няколко седмици. С нетърпение очаквам да се завърна по-силна от всякога. Ще се видим скоро!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неприятно: Сърдечна аритмия вади елитна състезателка от корта за няколко седмици Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена-габриела русе | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook