Неприятно: Тиафо донесе успеха на САЩ, след като опонентът му бе изведен в инвалидна количка

от в 11:32 на 30.12.2022
Мирела Николова

Отборът на САЩ има една от най-силните селекции за течащата в момента надпревара United Cup, след като в състава им влизат световният №9 Тейлър Фриц, третата в света Джесика Пегула, както и полуфиналистът от US Open Франсис Тиафо. В откриващия си двубой те трябваше да се изправят срещу отбора на Чехия и макар Петра Квитова да успя да надделее над Пегула, то малко по-късно Тиафо се поздрави с успех над втората ракета на чехите Томаш Махач и осигури крайната победа за страната си.

За съжаление обаче, краят на въпросния сблъсък дойде по изключително нелицеприятни събития, след като чехът получи тежка травма, която не му позволи да довърши срещата. При един от опитите си за смяна на посоката на движението си в средата на втория сет Махач обърна десния си глезен и впоследствие трудно стъпваше на крака си. Той получи незабавно медицински таймаут, но дори намесата на физиотерапевтите не успя да облекчи болката на световния №97, който няколко минути по-късно взе решение да се откаже от мача и бе изведен от корта в инвалидна количка.

Тиафо стартира двубоя на високи обороти и показваше забележителна игра на посрещане, с което спечели 75% от разиграните точки на втори сервис на съперника. Той постигна ранен пробив, повеждайки с 3:0 гейма, след което продължи да поставя под непрекъснато напрежение противниковото подаване, а съвсем скоро подпечата успеха си в откриващия сет с ас. В началото на втората част нивото на американеца спадна драстично, което позволи на Махач да осъществи ранен пробив за 3:0. Впоследствие той разви преднината си до 4:2, но споменатото падане изцяло преобърна хода на събитията и не след дълго САЩ постигнаха крайната победа срещу Чехия. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неприятно: Тиафо донесе успеха на САЩ, след като опонентът му бе изведен в инвалидна количка Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | любопитно | томаш махач | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook