Непримирим Джокович пребори болките и Баутиста Агут в луд мач, за да се класира на финала на W&S Open!

от в 01:27 на 29.08.2020
Марк Хаджижеков


Новак Джокович днес за пореден път демонстрира шампионския си характер. Световният номер едно реализира обрат срещу Роберто Баутиста-Агут след 4:6 6:4 7:6(0) в точно тричасов двубой, в който сърбинът често на моменти изглеждаше на предела на физическите си възможности, но в крайна сметка „Джокера” за пореден път в своята славна кариера намери пътя към успеха в ден, в който той не можеше да се похвали с най-добрия си тенис. Така шампионът от 2018-та година се класира за своя седми финал на W&S Open, където той ще се изправи срещу Милош Раонич.

Джокович стартира мача бавно, като световният номер едно се опитваше да скъсява разиграванията чрез употребата на къси топки. За негово нещастие обаче Баутиста Агут се придвижваше по корта изключително чевръсто и рядко губеше разигранията, когато се озоваваше в близост до мрежата.

Така испанецът стартира с аванс от ранен пробив, но Джокович съумя да се окопити, за да реализира моментален рибрейк. Това обаче бе последното хубаво нещо, което се случи на „Джокера” през откриващата част, тъй като не след дълго Роберто изигра нов успешен гейм от ретур.

джокович

Сърбинът не рядко прибързваше и се опитваше да играе по-агресивно от обикновеното в опитите си да контролира разиграванията, обаче неточностите от ракетата му твърде често взимаха връх над представянето му.

Така в крайна сметка Баутиста Агут поведе в отделните части, но изведнъж във втория сет Джокович заигра на значително по-високо ниво, като в ударите му се наблюдаваше както впечатляващ интензитет, така и акуратно пласиране.

https://twitter.com/TennisTV/status/1299443197391835136?s=20

По този начин набързо Новак поведе с 4:1, когато шампионът от 2018-та достигна до нова възможност за пробив, но в тези моменти испанецът демонстрира железни нерви, за да се опази от повторен пасив от брейк.

джокович

Впоследствие Агут реализира и рибрейк, но това не разколеба Джокович, който при 5:4 заигра на висота при посрещане, като световният номер едно набързо достигна до три поредни сетбола, а при втората си възмлжност сърбинът вкара срещата в трети решителен сет.

В неговото начало преимущество имаше испанецът, който реализира ранен пробив за 2:1. Макар че Ноле изглеждаше изцеден физически, сърбинът някак намери начин да реализира моментален рибрейк, а скоро и да поведе с 3:2.

Това позволи на световния номер едно да започне да твори на корта, а след виртуозен лоб Джокович съумя да спечели и трети пореден гейм в актива си, за да наклони везните сериозно в своя полза.

https://twitter.com/doublefault28/status/1299461612580020224?s=20

Не след дълго резултатът вече сочеше 5:2, когато все пак испанецът прекрати негативната серия от четири поредни загубени гейма.

Този гейм обаче се оказа фундаментален за развитието на заключителната част, тъй като при 5:3 последва крайно слабо подаване на Джокович, който допусна нулев пробив.

Скоро Баутиста Агут изравни геймовете, а при 5:5 12-тият в света реализира наглед ключов пробив. Същевременно Джокович изглеждаше съсипан; сърбинът се държеше за стомаха след всяка изминала точка, а физическото му състояние изобщо не изглеждаше завидно.

Въпреки това световният номер едно за пореден път демонстрира шампионския си характер, като Джокович отприщи мощта на дланния си удар, реализирайки два уинъра, като в крайна сметка сърбинът се добра до връщане на пробива и вкарване на мача в решителен тайбрек.

В него Ноле игра абсолютно безпогрешно; „Джокера” реализира цели три аса в дългия гейм, както и светкавичен ретур уинър, за да поведе набързо с 6:0 точки при размяната на полетата. Последва нова безкомпромисна акция от страна на сръбската звезда, а след уинър от удар над глава Ноле успя да се класира за седмия си финал на W&S Open!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непримирим Джокович пребори болките и Баутиста Агут в луд мач, за да се класира на финала на W&S Open! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook