Непримирим Мъри се справи с Шаповалов и ще срещне Джокович за пръв път от 2017-a!

от в 02:52 на 04.05.2022
Мартин Петков

Анди Мъри през вчерашния ден откри кампанията си на Мастърса в Мадрид с престижна победа в последователни сетове срещу Доминик Тийм. Британецът, който е двукратен шампион от надпреварата, изтегли един от най-трудните жребий и днес му предстоеше ново тежко препятствие в лицето на Денис Шаповалов за двубоя от втори кръг.

Срещата ни представи двете лица в играта на бившия номер едно, който варираше отлично с ударите си от дъното на корта, като често се позоваваше на отличната си къса топка, с която тормозеше канадеца. Мъри съумя да спечели точките във важните мигове и се поздрави с победата след 6:1 3:6 6:2. Във фазата на осминафиналите за сър Анди предстои сблъсък на шампионите срещу Новак Джокович.

Двубоят стартира с два лесно спечелени гейма от подавачите, но това се оказа единственото позитивно нещо за Шапо, след като мигновено британецът наложи своето темпо и реализира пробив, благодарение на добрите си изяви в атака, за да поведе с 3:1. Мъри демонстрираше огромно вдъхновение в играта си, което бе породено от подкрепата на зрителите по трибуните и неточностите при младия му съперник, за да удвои преднината си с нов брейк и минути по-късно заслужено триумфира в откриващия сет.

Надмощието на бившата първа ракета на света продължи и в началните минути на втората част, като той дори разполагаше с брейкболи, но не съумя да ги оползотвори. Канадецът моментално се възползва от настаналия спад в играта на именития си противник и се поздрави с пробив. Шаповалов запази силното си представяне в моментите на начален и безпроблемно изравни резултата в отделните части.

Решителният сет ни предостави равнопоставеност на корта в откриващите подавания, като двамата състезатели умело използваха сервиса си. С течение на времето Мъри преодоля умората и грешките, като се завърна към първоначалното си високо ниво и със серия от четири последователни спечелени гейма, за да стигне до нов бляскав успех в испанската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непримирим Мъри се справи с Шаповалов и ще срещне Джокович за пръв път от 2017-a! Мартин Петков
Теми:  
atp | mutua madrid open | анди мъри | денис шаповалов | мадрид | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook