Непримирим Синер отрази мачбол и срази Ербер в истински тенис спектакъл!

от в 14:59 на 31.05.2021
Калоян Соколов

Яник Синер беше на една точка от отпадането в двубоя си срещу Пиер-Юг Ербер, но южнотиролецът за пореден път показа впечатляваща зрялост за своята възраст и финализира впечатляващ обрат - 6:1 4:6 6:7(4) 7:5 6:4. Така поставеният под номер 18 намери място във втория кръг на Ролан Гарос, в който го очаква среща със сънародника му Джанлука Магер.

Първият сет премина под абсолютната диктовка на Синер, който не оставяше на опонента си никакви шансове със своите мощни удари от основната линия, а освен това осуетяваше всички опити на местния играч да излиза към мрежата, разминавайки го с лекота. Ербер обаче значително повиши равнището си във втората част, където на два пъти повеждаше с пробив и в крайна сметка задържа предимството си, за да изравни общия резултат.

Французинът буквално летеше по корта в третата част, като уинърите не спираха да се множат в актива му, докато младокът избързваше в опитите си да бъде агресивен и често не можеше да намери очертанията на корта. Двойковият специалист пък разгърна изцяло техническия си арсенал, впечатлявайки с невероятно прецизни къси топки и преценени до съвършество волета. Всичко това доведе до преднина от 5:2 в полза на непоствения състезател, но Синер далеч не се беше предал и съумя да достигне до тайбрек. Там качеството на игра падна драстично, само че Ербер показа по-здрави нерви и се доближи максимално до победата.

Четвъртият сет се развиваше изключително равнстойно, ала големите шансове се разкриваха пред световния номер 85, който пропиля цели три поредни точки за пробив в осмия гейм, а след това допусна досадна грешка при опит за бекхенд по правата на своя мачбол. Тези моменти подхраниха самочувствието на италианеца и той направи силен рейд в последните геймове, вкарвайки сблъсъка в решителна част.

Серията на 19-годишния тенисист продължи в нея, тъй като французинът веднага се пропука на начален удар и Яник не пропусна да затвърди аванса си за 2:0. По-нискоранкираният играч все пак показа съпротивителни сили, което задържа интригата до самия край, само че място за нова промяна в хода на събитията нямаше и Яник Синер триумфира в един от най-качествените мачове до момента в надпреварата!

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непримирим Синер отрази мачбол и срази Ербер в истински тенис спектакъл! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook