Неприятно: Андрей Рубльов обвинен в използване на обидни реплики към съдията

от в 14:22 на 16.08.2021
Георги Евстатиев

Неприятна ситуация се разрази по време на двойковия мач на Карен Хачанов и Андрей Рубльов от Мастърс турнира в Синсинати. По време на мача Рубльов получи предупреждение от съдията на стола Скоти Мур за използване на обиден език. Американският съдия не разбра точните думи на руснака и даде предупреждение на играча, което може да се превърне и в глоба.

Наистина е трудно за съдиите да разберат какво говорят тенисистите, които често комуникират със своите треньори. Като цяло съдиите не знаят кога даден играч използва непозволен език или просто получава инструкции. Въпреки това Скоти Мур не се поколеба в даването на предупреждение на руския национал. Рубльов категорично отрича да е изричал нещо подобно. „На Централния корт сме, по телевизията, глобата може да бъде 1000$. Аз обаче не я приемам, защото не съм казвал такова нещо.“

Андрей поиска да говори със супервайзъра на турнира, като твърди, че е казал нещо на руски, което Мур не е  могъл да разбере и, следователно, това е просто едно недоразумение.

Самият мач завърши с 2:1 сета в полза на руския тандем. Те загубиха първата част, но намериха сили да осъществят обрат. Така във втория кръг ще се изправят срещу Орасио Себайос и Марсел Гранойерс.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Неприятно: Андрей Рубльов обвинен в използване на обидни реплики към съдията Георги Евстатиев
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook