Нерви от стомана: Синер отрази 2 сетбола и ще спори за финал в Пекин с местната сензация!

от в 16:03 на 30.09.2024
Калоян Соколов

Яник Синер изигра най-силната си среща от началото на ATP 500 надпреварата в Пекин и се класира за 1/2-финалната фаза на турнира. Защитаващият шампион за пръв път през тази седмица записа победа в последователни части, отразявайки 2 поредни сетбола срещу Иржи Лехечка - 6:4 7:6(6) за 1 час и 46 минути игрово време. По този начин италианецът записа 14-ти пореден успех и в спор за място на финала ще се изправи срещу местната сензация Бу Юнчаокете, който допреди две седмици имаше само една ATP победа, а утре ще играе на втори пореден полуфинал на най-високото ниво в тениса!

Аутсайдерът започна срещата позитивно и беше равностоен в размените от от основната линия на световния номер едно, но чехът твърде често трябваше да играе на второто си подаване и това позволи на Синер да играе максимално агресивно от ретур. Топ поставеният вземаше топката максимално рано, поставяйки съперника си под постоянен натиск, а това му позволи да пробие за аванс от 3:1 гейма.

Фаворитът действаше все по-уверено с всяка една изминала минута, докато Лехечка вече далеч не беше толкова уверен в собствените си сили, след като изостана в резултата и заслужено шампионът от US Open затвори сета с още един брейк в своя полза.

Втората част се превърна в здрава битка и главната заслуга беше на чешкия тенисист, който стоеше изключително соидно на корта и правеше далеч по-малко грешки спрямо съперника си. Началният удар обаче служеше по най-добрия начин на южнотиролеца в най-важните моменти и той отрази два скрити сетбола, за да доведе нещата до тайбрек. 

Там сетболите пред Лехечка се превърна от скрити в реални такива, само че световният номер едно запази самообладие и спечели последните 4 разигравания от мача, за да надвие един от другите големите млади таланти в световния тенис и така да се поздрави с 58-и успех от началото на годината, измествайки Александър Зверев от върха по този показател.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нерви от стомана: Синер отрази 2 сетбола и ще спори за финал в Пекин с местната сензация! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | пекин | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook