Нерви, здрава битка и място в топ 8: Рубльов спря устрема на младия Дрейпър в Ню Йорк

от в 23:11 на 04.09.2023
Мирела Николова

Андрей Рубльов продължава към 1/4-финалната фаза на Откритото първенство на САЩ, след като наложи волята си над последния оцелял представител на топ 100 в лицето на Джак Дрейпър. Руснакът срещна известна съпротива от страна на световния №123, който дори успя да спечели сет, но въпреки това до изненада не се стигна и осмият в света затвори двубоя в своя полза за крайното 673 3:6 6:3 6:4. По този начин той продължава към фазата на най-добрите 8 в надпреварата, където го очаква сблъсък с един измежду Даниил Медведев и Алекс де Минор.

Още от началото на мача руснакът имаше надмощие в разиграванията от основната линия благодарение на мощта в ударите си, които пласираше дълбоко в противниковата половина и с които отнемаше инициативата. Така Рубльов не се нуждаеше от много време, за да осъществи първи пробив в срещата и да поведе с 4:1, след което съхрани инерцията си и без да срещне нито един брейкбол в хода на сета, поведе в отделните части.

Световният №8 продължи да доминира събитията и в началото на втория сет, но пропусна четири възможности за пробив в третия гейм, което даде импулс в играта на Дрейпър. Представителят на Обединеното кралство започна да заема по-офанзивна позиция на корта и да предприема чести контраатаки, което веднага оказа влияние върху резултата, извеждайки го до пробив и аванс от 5:2, с който предреши успеха си в частта.

Британецът пренесе устрема си и на старта на третия сет, където набързо си изгради преднина от 2:0. Съвсем скоро обаче последва пълна мобилизация от страна на Рубльов, който заигра с присъщия за себе си интензитет и често оставяше съперника си без никакъв отговор. Това доведе до драстична промяна в съотношението на силите и бързо се стигна до реализирането на два пробива от руснака, за да може отново да поведе в общия резултат.

Четвъртата част не предложи нищо по-различно, тъй като Дрейпър продължаваше да изпитва сериозни затруднения с агресивния подход на своя опонент и бе само въпрос на време да загуби подаването си. Това стана факт в петия гейм, когато осмият поставен се възползва от спада в нивото на младока и осъществи пробив, с който поведе с 4:2. Оттам насетне Рубльов бе непоколебим от линията за сервис и без да остави шансове на противника да помисли за обрат, узакони крайната си победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нерви, здрава битка и място в топ 8: Рубльов спря устрема на младия Дрейпър в Ню Йорк Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | андрей рубльов | джак дрейпър | Обзори

Коментари
Следвайте ни в Facebook