Нервите отново събориха Кирьос, а Синер не трепна и продължи към 1/4-финалите в Маями

от в 21:47 на 29.03.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос даде сериозна заявка за успехи на Мастърса в Маями след блестящото си представяне в първите кръгове на надпреварата, но днес той извади наяве най-лошите черти от характера си и след множество грозни прояви отпадна в осминафиналната фаза след поражение от миналогодишния финалист Яник Синер. Въпреки множеството драматични моменти в двубоя италианецът успя да съхрани концентрацията си и да се поздрави с победа в последователни сетове със 7:6(3) 6:3, осигуряваща му място в четвъртфиналите, където го очаква сблъсък срещу победителя от мача между Франсиско Черундоло и Франсис Тиафо.

Австралиецът навлезе изключително агресивно в срещата и не пропускаше да атакува неубедителното противниково подаване в откриващите геймове. Това му помогна на няколко пъти да притисне максимално съперника си, достигайки до 3 възможности за пробив, които обаче бяха отразени от италианеца след серия от дълбоко пласирани и отлично насочени удари от негова страна. С напредването на времето Синер започна да намира своя ритъм и все по-често можехме да го видим във водеща позиция в разиграванията, много от които завършваха с високоскоростни уинъри от неговата ракета.

Докато нивото на игра на световния номер 11 се движеше стремглаво нагоре, непредизвиканите неточности на Кирьос се множаха с бързи темпове, но благодарение на солидния си сервис успяваше да поддържа паритета в резултата. Така се стигна до тайбрек, в който Яник пое контрола от самото начало и не остави каквито и да било шансове на опонента си да го застигне в резултата, като не след дълго дебютният сет отиде в сметката на по-високоранкирания тенисист.

В хода на цялата откриваща част Кирьос защити реномето си на "лошото момче на тениса", тъй като непрекъснато се оплакваше от корта и публиката, като на няколко пъти отправи обиди към главния съдия, който стриктно следваше правилника и никое от провиненията на австралиеца не остана безнаказано. Така вторият сет стартира с наказателен гейм за Ник, отишъл директно в актива на миналогодишния финалист. Случилото се не повлия по никакъв начин на Синер, който съвсем скоро поведе с 2:0, а оттам насетне не допусна нито момент на колебание, за да опази придобитата си по-рано преднина и да затвори мача в своя полза. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нервите отново събориха Кирьос, а Синер не трепна и продължи към 1/4-финалите в Маями Мирела Николова
Теми:  
atp | маями | Ник Кирьос | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook