"Нещата не са такива, каквито изглеждат" - бившият физиотерапевт на Синер проговори

от в 18:07 на 14.10.2024
Елеонора Александрова

Допинг скандалът около Яник Синер се превърна в една от най-големите новини в света на тениса. Италианецът бе хванат с положителна проба за допинг два пъти, с веществото клостебол, в първата половина на 2024-та година. Оказа се, че тогавашният физиотерапевт на световния номер 1, Джакомо Налди, е основната причина за случилото се, тъй като именно той е вкарал забраненото вещество с голи ръце. Поради тази причина той бе уволнен от самия Синер.

За първи път от уволнението насам Налди сподели гледната си точка за случилото се, пред италианската медия "La Stampa", като според него нещата далеч не са само черни или бели:

„Съжалявам за всичко случило се, но не мога да кажа нищо друго, защото за съжаление (делото около Синер) още не е свършило. Казусът беше интерпретиран по такъв начин, че изглежда, че аз съм изцяло виновен за всичко, но това не е така. Не всеки е положил усилието да прочете правилника, за да осъзнае това." 

Освен за допинг скандала, Налди говори и за отношенията си с южнотиролеца след уволнението:

"Яник е много мил. Когато се роди Летисия, той и целият му екип ми писаха. Отношенията ми с него са много искрени и не само с него - като цяло получавам подкрепа от моите близки и познати. В социалните мрежи обаче чета лоши коментари. - завърши Налди.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Нещата не са такива, каквито изглеждат" - бившият физиотерапевт на Синер проговори Елеонора Александрова
Теми:  
джакомо налди | новини | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook