"Нещо експлоадира в мен през този сезон": Рубльов разкри, че от години се бори с депресия

от в 14:26 на 14.08.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов призна, че от дълго време насам се бори с депресивни състояния. Световният номер 6 винаги е бил прекалено емоционален на корта и е позволявал често нервите да го завладеят напълно и той да загуби всякакъв контрол над поведението си, но нещата ескалираха особено неприятно през тази година.

Припомняме ви, че Рубльов беше дисквалифициран на турнира в Дубай заради агресивно поведение спрямо лайнсмен, а това напълно отключи демоните на тенисиста и той влезе в серия от ранни загуби срещу опоненти далеч от неговата класа, а поведението му на корта ставаше все по-саморазрушително.

Изглежда обаче шампионът от Мастърса в Мадрид е съумял засега да потуши този вътрешен огън в себе си и го видяхме да играе на изключително високо равнище по време на отминалото състезание в Монреал, където руснакът надви самия Яник Синер и достигна до финала.

"Случилото се в Монреал е много специално за мен, защото се борих със сериозни проблеми през последните месеци. Имах нужда от победа като тази срещу Яник, за да си напомня, че мога да играя отличен тенис и да печеля дори срещу най-добрите в света.

Преминах през наистина тежък психологически период. Всичко в живота ми беше наопаки и бях изключително дезорганизиран във всяко едно от действията си. Истината е, че от много години насам се боря с депресия и съм имал немалко трудности извън корта, които съм предпочитал да ви спестя. Много дълго време пренебегвах всичко това, но изведнъж нещо експлоадира вътре в мен от началото на този сезон и това рефлектира най-вече на поведението ми и представянето на корта.

За щастие, мога категорично да кажа, че се чувствам много по-добре през последните седмици и нивото ми на игра постепенно се завръща към оптималното възможно. Щастлив съм, защото този резултат ми даде страхотен прилив на самочувствие. В тениса постоянно водиш една вътрешна битка със себе си и това прави този спорт толкова специален. В момента изпитвам прекрасни усещания и съм с отлично предчувствие за предстящото оттук насетне" - заяви Рубльов в една от най-откровените тенис пресконференции някога.

Източник: Punto De Break

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Нещо експлоадира в мен през този сезон": Рубльов разкри, че от години се бори с депресия Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook