Неслучайно шампионка на Уимбълдън: Рибакина надви бивша №9 и оформи зрелище с Азаренка в Берлин

от в 13:03 на 20.06.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина откри успешно сезона си на трева, след като надви Вероиника Кудерметова и се класира за финалната осмица на WTA 500 надпреварата в Берлин. Бившата шампионка от Уимбълдън изглежда е преодолялал разочароващо поражение от Жасмин Паолини в 1/4-финалите на Ролан Гарос. Макар и да бе показала известни колебания в двата сета, представителката на Казахстан не допусна изненади и победи бвишата членка на топ 10 Вероника Кудерметова с 6:4 7:5 за 1 час и 35 минути игрово време и така в следващия кръг ще срещне бившата номер 1 и двукратна шампионка от Шлема - Виктория Азаренка.

Срещата започна по най-добрия начин за бившата шампионка на Уимбълдън, която пое инициативата още в първия сервис гейм на опонентката си и реализира ранен пробив. Представителката на Казахстан показваше агресивна игра и възползвайки се от слабостите на Кудерметова, успешно запазваше преднината си в хода на по-голямата част от сета. При 5:3 обаче по-ниско ранкираната тенисистка засили темпото си на игра, за разлика от Рибакина, която ставаше все по-несигурна в ударите си и така бившата номер 9 отвърна на пробива. Точно когато рускинята изглеждаше готова да сервира за 5:5 обаче ролите от началото на двубоя се завърнаха и по този начин фаворитката поведе в резултата в сетовете, след 6:4 в първия.

Световната номер 35 показа, че зад силната си втора половина на първата част няма нищо случайно. Рускинята играеше без притеснения, а този факт затрудни сериозно играта на 4-тата в света. Така Кудерметова бе тази, която поведе в резултата с ранен брейк. Въпреки изоставането си, Рибакина вдигна нивото си на игра и при 2:1 в полза на опонентката ѝ имаше брейкпойнт през себе си, ала рускинята показа достатъчно здрави нерви в този момент и се измъкна от трудната ситуация.

Това обаче не бе достатъчно за нея, тъй като "мейджър" шампионката продължаваше да я притиска и в шестия гейм съумя да изравни резултата. Това промени траекторията на сета, тъй като в следващите минути двете тенисисти показваха равностоен тенис, в който възможности за пробив липсваха. При 6:5 обаче фаворитката показа впечатляваща игра от ретур, благодарение на което разполагаше с три мачбола, а макар и Кудерметова да ги спаси до един, то Рибакина достигна до четвърти, при който беше безкомпромисна и се поздрави с първата си победа на трева през сезона!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Неслучайно шампионка на Уимбълдън: Рибакина надви бивша №9 и оформи зрелище с Азаренка в Берлин Елеонора Александрова
Теми:  
wta | берлин | вероника кудерметова | елена рибакина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook