Несправедливости и негативи във формата: Надал с остри критики към United Cup

от в 05:49 на 03.01.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал реши да стартира отрано сезон 2023, включвайки се в чисто новата смесена отборна надпревара - United Cup. Рафа обаче категорично не може да бъде доволен от представянето си в състезанието, след като допусна да бъде надигран от Алекс Де Минор и Камерън Нори, които досега не бяха печелили дори сет срещу него и за пръв път 22-кратният шампион от Шлема открива календарна година с две поредни поражения. Всичко това постави Испания в много тежко положение и иберийците останаха без шанс за класиране още преди да изиграят последната си среща от груповата фаза срещу Австралия, което изглежда никак не се е харесало на световния номер две, съдейки по неговите думи:

"Ако погледнем нещата в перспектива, то намирам негативна точка свързана с формата на турнира. Самото състезание и идеята за него са страхотни, но определено не е страхотно, че днес не играем за абсолютно нищо. Това е първата година, откакто United Cup се провежда и вярвам, че трябва някои неща да се поправят и подобрят, за да бъде надпреварата по-интересна и успешна. Имаме групи от по три отбора, така че е редно селекцията със загуба от първия сблъсък да се изправи срещу страната, която все още не е играла, защото по този начин интригата се запазва до последно. Например през вчерашния ден вероятно аз щях да изляза на смесени двойки, ако нещата стояха по споменатия от мен начин, тъй като дори при загуба, то щяхме да имаме още една възможност да се класираме напред.

Обстоятелствата се стекоха по такъв начин, че вече бяхме отпаднали преди началото на смесените двойки и определено бяхме демотивирани, което даде сериозно предимство на Великобритания, а това не е особено справедливо спрямо другия отбор в групата.

В момента на практика ние и Австралия сме аут от състезанието, като участваме в двубой помежду си, който няма никакво значение. Подобни ситуации са вредни за спорта, тенисистите и феновете на играта. Надявам се нещата да бъдат подобрени за в бъдеще" - завърши своето изявление Матадора.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Несправедливости и негативи във формата: Надал с остри критики към United Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | интервюта | Испания | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook