Нестеров отново показа потенциала си, но не можа да запише втори успех на Sofia Open

от в 15:44 на 26.09.2022
Мартин Петков

Sofia Open 2022 безспорно ще бъде запечатан завинаги в сърцето на 19-годишния Пьотр Нестеров, който през вчерашния ден дебютира на елитната АТР сцена, при това по мечтан начин с успех над бившия представител на топ 100 Салваторе Карузо в първия кръг на квалификациите. Варненецът влезе със сериозни надежди в днешния директен сблъсък за място в основната схема на турнира, но след здрава битка за час и 38 минути на централния корт в зала "Арена Армеец", за съжаление на всички по трибуните, родният талант отстъпи в последователни сетове пред световния номер 314 - 4:6 2:6. 

Тийнейджърът видимо изпитваше напрежение в откриващите минути на двубоя и в действията му се наблюдаваше скованост, която предизвика редици грешки от бекхенд и пробив в актива на шведа. Постепенно нашето момче възстанови позицията си на корта, като се възползва от неточност при удар над главата от Мадараш, за да навакса пасива си - 3:3. Нов мигновен спад в представянето на Нестеров обаче му коства завоюваното в последните минути и той освен че загуби сервиса си, с това предаде и откриващия сет.

Във втората част станахме свидетели на маратонски гейм и несъмнено най-дългият от началото на турнира, продължил 23 минути, преди под знака на натрупалата се умора и от вчерашния успех варненецът да се пречупи, предавайки началния си удар. Пьотр не се нуждаеше от много време, за да се реабилитира и демонстрира силна игра в близост до мрежата, с което паритетът отново възцари в "Арена Армеец". Световният номер 314 обаче мигновено отговори подобаващо със светкавичен рибрейк и след като спаси двата последвали брейкбола за тийнейджъра, напълно го пречупи, за да удвои аванса си в резултата и необезпокоявано сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нестеров отново показа потенциала си, но не можа да запише втори успех на Sofia Open Мартин Петков
Теми:  
atp | бг тенис | бгтенис | пьотр нестеров | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook