Нестеров се бори до последно, ала напусна юношеския US Open

от в 11:57 на 10.09.2021
Диана Андреева

Пьотр Нестеров възвърна надеждите на България за участие във финалната фаза на турнир от Големия шлем. Младият ни състезател изигра два чудесни мача, за да намери място в 1/4-финалите на младежкия US Open, ала за съжаление отстъпи на 11-ия поставен Саша Гуеймард Вайенбург и не успя да продължи напред.

Загубата на Нестеров стана факт след като той допусна обрат - 6:0 4:6 4:6. По този начин българското участие на сингъл в последния за годината турнир от Големия шлем приключи, но за сметка на това Пьотр се намира на крачка от полуфиналите при каретата. Мачът му от трети кръг трябваше да се състои през вчерашния ден, ала неприятните метеорологични условия принудиха организаторите да отложат част от срещите за днес, а в това число и двубоя между Нестеров/Биелински и Кужухара/Полийчак.

Макар и в първия сет Нестеров да "върза геврек" на своя противник, частта далеч не бе лишена от интрига. На продължителните геймове, преминаващи през редица дюсове и куп невероятни разигравания, се дължеше сериозният интерес на зрителите.

Щом спечели първия сет, Нестеров продължи да показва високо ниво на тенис, ала и неговият съпреник бе започнал да играе далеч по-уверено. Французинът поведе с 4:0 гейма във втората част, но Пьотр набързо възвърна паритета. За съжаление обаче нов силен момент в представянето на Вайенбург го изведе до спечелването на частта с 6:4.

В решаващия трети сет ситуацията на корта бе на наистина високи обороти. Двамата състезатели играеха най-добрия си тенис, като по-често Нестеров бе този, който задаваше темпото. След наистина равностойни минути, се стигна до резултат 5:4 в полза на французина, когато Пьотр не издържа на напрежението и допусна пробив, а така и сложи край на участието си в турнира. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нестеров се бори до последно, ала напусна юношеския US Open Диана Андреева
Теми:  
us open | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook