Неубедителен Григор не взе нито сет срещу Накашима и напусна скорпостижно US Open

от в 00:40 на 02.09.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров даде надежда на феновете у нас, че е готов за силно представяне на US Open, изигравайки безупречен откриващ двубой срещу Стив Джонсън. Днес нещата далеч не стояха по този начин и Брендън Накашима защити реномето си на един от най-талантливите млади състезатели в световния елит, надигравайки някогашния номер три в последователни сетове - 7:6(4) 7:5 6:3. По този начин американецът сложи край на тазгодишните участия на Гришо в надпреварите от Големия шлем и намери място в третия кръг на състезанието, където го очаква среща с Яник Синер.

В началните минути виждахме Григор да играе дори още по-качествен тенис спрямо представянето си от първия кръг и бекхенд уинърите се множаха скоропостижно в актива му. Накашима се опита да разнообрази хода на разиграванията и неколкократно се опита да излезе към мрежата, само че там беше разминаван от първата ни ракета. Всичко това помогна на българина да достигне до първата си точка за пробив, ала изпрати слайс в центъра на мрежата и младокът спаси подаването си. Последваха равностойни минути, но определено инициативата беше на страната на световния номер 19, който поведе с 4:3 гейма и отново се сдоби с възможности за осъществяването на брейк. Сеченият бекхенд обаче отново изневери на хасковлията и в крайна сметка се стигна до тайбрек, където нашият сънародник допусна цели 3 двойни грешки и закономерно загуби откриващата част на сблъсъка.

Постепенно местният представител започна да печели голяма част от продължителните размени, докато отиграванията на нашето момче ставаха все по-несигурни и грешките му постоянно се увеличаваха. Все пак моментни проблясъци позволиха на 17-тия поставен да си заслужи пета възможност за пробив, която отново пропиля с твърде пасивен подход. Оттам насетне 21-годишният тенисист беше абсолютно безупречен от сервис линията, а движението на българина по корта видимо се влоши и той предаде подаването си в последния възможен момент, с което отстъпи и във втория сет.

Както знаем, то най-добрият ни тенисист никога не е правил обрат от 0:2 части в своята кариера, като днес подобен сценарий изглеждаше напълно изключен, защото видимо Григор поизчерпа физическия си запас от силите и единствено доброто му сервиране го държеше в резултата. Накашима пък преливаше от самочувствие и усещаше, че скоро ще получи шанс да сложи точка на спора. Точно това се и случи, защото бившият полуфиналист представляваше бледа сянка на себе си и напусна корта в ролята на губещ.

Следващото турнирно участие на нашия сънародник е насрочено за датите между 19 и 25 септември, когато ще се проведе ATP 250 надпреварата в Мец, а веднага след това му предстои да играе и на домашния Sofia Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неубедителен Григор не взе нито сет срещу Накашима и напусна скорпостижно US Open Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | бгтенис | брендън накашима | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook