Неубедителен Кузманов напусна Чаланджъра в Биела след изпълнен с обрати мач

от в 13:30 на 19.05.2021
Мирела Николова

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов претърпя трисетово поражение във втория кръг на Чаланджъра в Биела от световния №250 Факундо Мена. В мач на множество неочаквани обрати българинът не бе на необходимото ниво и трябваше да се помири със загубата - 2:6 7:6(6) 1:6 след битка, продължила над 2 часа и 30 минути.

Двубоят стартира по-добре за родния ни представител, който се сдоби с 3 брейкбола още в дебютното подаване на съперника си, но в крайна сметка не успя да материализира нито един от тях. Разочарованието от пропуснатите възможности си каза думата в ответния сервис гейм на Мико и българинът инкасира пробив на 0, а след като слабите му изяви от сервис продължиха, той бе пробит за втори път и изостана с 1:4. Това се оказа невъзможен за наваксване пасив за Кузманов и така откриващата част отлетя в сметката на Мена.

Развоят на събитията от предходния сет по никакъв начин не повлия на настройката на пловдивчанина във втората част, в чиито начални минути той бе далеч по-активният от двамата и съвсем заслужено се откъсна в резултата с 4:0. Последваха силни минути за аржентинеца, който стабилизира нивото си и често предизвикваше неточности от ракетата на Димитър, резултирали в серия от 4 поредни спечелени гейма за Мена и възстановяване на паритета - 4:4.

Оттук насетне двамата не срещнаха никакви затруднения в своите подавания и закономерно се стигна до тайбрек. В него нашето момче набързо поведе с 6:1, но повторно допусна спад в представянето си, който доведе до ново изравняване на точките - 6:6. Тогава обаче Мико веднага се мобилизира и спечели следващите две точки, вкарвайки двубоя в трети сет.

В решителната част отново Мена бе този, който владееше контрола в разиграванията, и възползвайки се от колебанията на родния ни представител на начален удар, осъществи 2 пробива, които му донесоха главоломна преднина от 5:1, а гейм по-късно мачът бе пратен в историята.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Неубедителен Кузманов напусна Чаланджъра в Биела след изпълнен с обрати мач Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook