Неубедителен Лазаров пропиля множество шансове и напусна Чаланджъра в Сплит на старта

от в 13:54 на 17.04.2022
Мирела Николова

От началото на сезона изявите на Александър Лазаров са далеч от перфектни и днес той записа ново ранно поражение, този път на старта на квалификациите на Чаланджъра в Сплит. Съперник на нашето момче бе световният №294 Йохан Никлес, който се възползва от колебливата игра на българина на моменти, за да затвори срещата в своя полза, оформяйки крайното 6:3 7:5.

Швейцарецът започна ударно срещата, спечелвайки първите четири гейма благодарение на агресивната си игра и непрекъснатите неточности от ракетата на софиянеца. Така се стигна до аванс от два пробива за Никлес, който съвсем скоро откри сметката си в общия резултат.

Родният ни представител имаше отлична възможности да вкара двубоя в трета решителна част, тъй като във втория сет се възползва от спада на съперника и поведе с ранен пробив за 2:0. Впоследствие двамата си размениха по един брейк в средата на частта, но лидер в резултата си остана Лазаров, който бе само на гейм от успеха в сета - 5:3. Именно тогава обаче представянето на сънародника ни се влоши и непредизвиканите грешки валяха една след друга, което доведе до връщане на пробива и пропуснати сетболи. Това подобри самочувствието на Никлес, който спечели четири последователни гейма, с които си узакони крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неубедителен Лазаров пропиля множество шансове и напусна Чаланджъра в Сплит на старта Мирела Николова
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | сплит | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook