Неубедителен Надал успя да се наложи над Майер в Барселона; следва сблъсък с Ферер

от в 18:54 на 24.04.2019
В
Рафа Надал реализира обрат срещу Леонардо Майер във втория кръг в Барселона. ,,Матадора" не показа най-върховата си форма, но все пак съумя да се наложи след 6:7(7) 6:4 6:2. Така в трети кръг в каталунската столица ще станем свидетели на едно старо съперничество, като Надла ще се изправи срещу Давид Ферер.

Още от началото на двубоя си личеше, че Надал все още не е възвърнал напълно самочувствието си след загубата си в Монте Карло от Фабио Фонини, като това се виждаше след всеки удар на испанеца, който често допускаше нетипични за себе си непредизвикани грешки.

Майер, от своя страна, бе съвсем равностоен на именития си съперник, като двамата се движеха гейм по гейм до 4:3 в полза на ,,Матадора", който тогава реализира наглед решителен пробив. Последва обаче моментален рибрейк, когато Рафа трябваше да сервира за успеха в първата част, като в крайна сметка дълъг гейм трябваше да реши нейния изход. В него пръв испанецът достигна до сетбол, но той бе отразен от Майер, който впоследствие осъществи своята втора възможност за спечелване на сета.



Във втория сет статуквото на корта се промени, като ,,Матадора" стартира частта с моментален пробив, който този път не само че не бе върнат, ами бе и абсолютно достатъчен, за да бъде изравнен резултата в сетовете.

В решителната част Майер на два пъти спечели подаването си, след като бе изпитал трудности в него, но при 2:2 след няколко маркови изпълнения от обратен удар Надал най-после се откъсна с пробив аванс.

Обратният удар на аржентинеца бе постоянно експлоатиран от левичаря, който често печелеше ,,евтини" точки след грешки от тази страна на опонента, като с течение на срещата тези неточности даваха все по-голямо предимство на Надал.

Пробивът даде още по-голяма увереност на Рафа, който след още няколко позитивни отигравания реализир и втори пробив, който набързо бе затвърден, с което испанецът си подпечата билет за третия кръг в Барселона.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неубедителен Надал успя да се наложи над Майер в Барселона; следва сблъсък с Ферер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook