Неузнаваем Фонини спечели едва 3 гейма на старта в Марбея и напусна турнира!

от в 16:09 на 08.04.2021
Мирела Николова

Световният №18 Фабио Фонини стартира клей сезона си с неочаквано поражение от Жауме Мунар в откриващия си мач на АТР 250 турнира в Марбея. Точно час и 24 минути бяха необходими на 23-годишния испанец да елиминира втория поставен в схемата след 6:2 6:1 и да си осигури двубой срещу Иля Ивашка във втори кръг. Днешното представяне на Фонини е доста притеснително с оглед на факта, че през следващата седмица той ще трябва да защитава титлата си в Монте Карло, спечелена през 2019 г.

В откриващите минути и двамата състезатели срещаха проблеми с началния си удар, който не бе достатъчно ефективен и непрекъснато ги поставяше в неприятности. Първите три гейма в мача бяха изключително оспорвани, но Мунар се оказа по-коравият тенисист на корта и заслужено се оттегли на почивката с аванс от 2 пробива и 3:0. Въпреки че Фонини показа признаци на съживяване, печелейки следващото подаване на опонента си, италианецът отново не бе убедителен на свой сервис и инкасира още един брейк, увеличил пасива му на 1:5. От своя страна, испанецът стабилизира играта си не позволи първата част да му се изплъзне.

Проблемите за Фонини продължиха и във втория сет, когато в самото му начало световният №18 бе изправен пред 2 брейкбола, които все пак съумя да спаси благодарение на добра офанзива от дъното на корта. Това обаче бяха последните зелени сигнали от страна на фаворита в срещата, чиято игра оттук насетне напълно се разпадна под ударите на вдъхновения Мунар, и представителят на Италия не успя да запише нито гейм повече на сметката си, предавайки мача с двойна грешка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неузнаваем Фонини спечели едва 3 гейма на старта в Марбея и напусна турнира! Мирела Николова
Теми:  
atp | жауме мунар | марбея | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook