Неузнаваем Григор беше пречупен от световния номер 91 в Делрей Бийч

от в 05:49 на 19.02.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров се завърна на корта за надпреварата в Делрей Бийч и вчера даде позитивни сигнали на привържениците си, постигайки първа двусетова победа през сезона. Днес обаче ясно се видя как нашето момче все още е далеч от оптималната си форма и показа откровено незадоволителен тенис в сблъсъка си с Джон Милан, чиято устойчивост взе връх и му донесе крайната победа - 6:4 6:4.

Добрите новини за бившия номер три са, че все пак натрупа някакъв състезателен ритъм и се надяваме това да му помогне през идната седмица в Акапулко, където ще вземе участие на състезанието от категория ATP 500.

Двамата играчи не започнаха особено уверено, като никой от тях не намираше своя ритъм и грешките изобилстваха. Българинът се стремеше да взема топката максимално рано от форхенд, само че често не съумяваше да осъществи чист контакт при удара. Милман също имаше проблеми с контрола при изпълненията си, което не ни позволяваше да видим особено продължителни разигравания.

Играта продължи да се движи равностойно, а състезателите минаваха с лекота през своите подавания до 3:3, когато австралиецът показа отличните си дефанзивни умения, над които надгради с неспасяем дланов удар по правата, за да достигне до две точки за пробив. Григор обаче демонстрира своята магия, прибягвайки до брилянтно подсечена къса топка и скоро се оказа напред в резултата за 4:3 гейма.

Непоставеният играч обаче продължаваше да бъде далеч по-стабилен от основната линия спрямо опонента си и заслужено се добра до нова поредица от брейкболи, а нашият сънародник капитулира без чужда намеса, след като допусна първата си двойна грешка в двубоя. Впоследствие световният номер 91 не изпита никакви колебания в опита си да затвори сета на собствен начален удар и спечели сервис гейма си на нула.

Димитров стартира втората част с елементарна грешка от воле, но веднага се реабилитира и за пръв път застраши чуждото подаване. Тогава хасковлията показа най-доброто от репертоара си, пласирайки мощен ретур по правата, който беше последван от фантастичен форхенд в движение и пробивът беше факт. Подемът в действията на третия поставен продължи с пълни сили, докато Милман изглеждаше разклатен и позволяваше на хасковлията да навлиза все по-навътре в корта и да увеличи сериозно броя на своите завършващи удари.

Изведнъж родният ни представител влезе в сериозна дупка, която го изправи пред угрозата от евентуален рибрейк и грешките от първата ни ракета не закъсняха, за да станем свидетели на изравняване. Австралиецът продължи да е крайно неубедителен от линията за начален удар, ала българинът пропускаше елементарни ретури и продължаваше да е крайно неубедителен в близост до мрежата.

Световният номер 26 намери сили да спре своето пропадане, повеждайки с 4:3 Този резултат пък отново се оказа крайно неблагоприятен за Гришо, защото събитията от първия сет се повториха и ветеранът влезе в нова серия от три поредни гейма, с което си подпечата крайния успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Неузнаваем Григор беше пречупен от световния номер 91 в Делрей Бийч Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | делрей бийч | джон милман | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook