Невероятен куриоз: Съдия забрави резултата и лиши състезателка от победа
Истински скандал се разрази през вчерашния ден на WTA надпреварата в Богота, когато изключително слабо съдийско отсъждане опорочи двубоя между Астра Шарма и Джулия Гато-Монтиконе. Срещата бе много оспорвана и закономерно достигна до решителен сет, в който австралийката се добра до три поредни брейкбола, само че главният арбитър изглежда не следеше достатъчно добре случващото се на корта и обяви резултата по напълно противоположния начин, което позволи на Гато-Монтиконе да измъкне подаването си, а Шарма разбра какво се случва чак след края на гейма, тъй като беше изцяло погълната от играта.
Оттам насетне тя не можа да преодолее случило се и не оказа никаква съпротива на опонентката си, която с лекота докара двубоя до успешен за нея завършек. Австралийката пък веднага се обърна към супервайзера на турнира, но това е нямало никакъв ефект, тъй като е получила отговор, че за в бъдеще трябва да следи по-добре ситуацията с точкуването.
Disastrous umpiring as @astrasharma isn't given the break of serve she deserved. Umpire calls score as 30-15 when it should have been 0-40 and from there it's one big mess. 🤯 pic.twitter.com/OzXvqqkiOP
— The Overrule (@theoverrule) April 6, 2021
Виж още:
▶ Синер: Избрах по-малкото зло; наказан съм непсраведливо, но ще се завърна по-силен отпреди
▶ Алкарас с признание: Напоследък не се наслаждавам на играта и напрежението не ми понася
▶ За пръв път от 30 години насам: Винъс Уилямс вече няма статут на професионална тенисистка
▶ Съперникът на Григор в Монте Карло: Не мога да виждам топката и постоянно губя баланс