Невероятен Лилов спечели втори мач за деня и докосва финала на Уимбълдън!

от в 21:01 на 09.07.2021
Калоян Соколов

Виктор Лилов продължава да твори геройства на "свещенната трева", след като записа нова победа през днешния ден. Така пловдивчанинът се класира за полуфиналите на турнира, присъединявайки се към елитната компания на Радослав Лукаев, Тодор Енев и Григор Димитров, които също са достигали до тази фаза в юношеската надпревара. Лилов трябваше да се потруди сериозно, за да материализира този успех, но все пак намери сили да сломи съпротивата на местния представител Джак Пинингтън с 4:6 6:4 6:3.

Британецът имаше по-уверен старт и рано отмъкна подаването на нашето момче, което не съумяваше да намери добър ритъм в ударите си от основната линия и бързо се оказа догонващ в отделние светове. Впоследствие Виктор вдигна процента си на вкаран първи сервис, а това му позволи да диктува по-голяма част от разиграванията и изведнъж ролите се обърнаха. Пинингтън пък изглеждаше сериозно притиснат и най-после сдаде подаването си, докато Лилов не трепна в решителните моменти и изравни общия резултат.

Третият сет премина изцяло под диктовката на състезателя с български корени, който умело сменяше темпото със сечените си бекхенди и постоянно се стремеше да движи вече видимо поуморения си опонент. Британецът на няколко пъти минаваше през много тежки сервис геймове, само че в крайна сметка не издържа на напрежението и съвсем скоро сънародникът ни вдигна победосносно ръце във въздуха!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Невероятен Лилов спечели втори мач за деня и докосва финала на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | виктор лилов | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook