Невероятен успех за Южна Корея! Дебютна титла на ниво АТП за Сун-ву Куон

от в 15:05 на 26.09.2021
Георги Евстатиев

Сун-ву Куон записа най-големия успех в кариерата си, след като на финала в Нур Султан пречупи Джеймс Дъкуорт в три сета - 7:6 6:3, и по този начин спечели първа титла на ниво АТП. Така той се превърна във втория южнокореец с титла на такова ниво след триумфа на Хюнг-Тайк Лий в Сидни през 2003 г.

В първия сет и двамата играчи демонстрираха високо ниво на начален удар и макар че Куон имаше няколко добри възможности за пробив, не успя да се възползва и така се стигна до тайбрек. В него австралиецът поведе с 5:3 точки, но южнокореецът показа невероятна психика, обърна резултата в своя полза и след 8:6 точки спечели откриващата част.

Вторият сет започна с размяна на пробиви за 1:1. В шестия гейм Куон показа страхотна игра в защита и след няколко качествени ретура реализира решителен пробив за 4:3. До края на частта 82-ят в света нямаше проблеми и след два спечелени сервис гейма достигна до така ценния трофей. Благодарение на този успех се очаква през следващата седмица Куон да прогресира с 25 места до рекордната за него 57-а позиция в ранглистата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятен успех за Южна Корея! Дебютна титла на ниво АТП за Сун-ву Куон Георги Евстатиев
Теми:  
сун-ву куон

Коментари





Следвайте ни в Facebook