Невероятна Осака с голям обрат срещу Азаренка и титла от US Open

от в 00:31 на 13.09.2020
Калоян Пламенов

Наоми Осака е новата шампионка на US Open! 

Японката направи впечатляващ обрат срещу Виктория Азаренка на финала и стигна до успеха след 1:6, 6:3, 6:3, макар че изоставаше със сет и пробив в резултата.

Това е неин втори триумф в тази надпревара, след като през 2018 година изуми света след убедителна победа над Серина Уилямс.

Титлата е трета в турнири от "Шлема" за японската тенисистка. Освен това тя вече води с 3-2 в преките мачове с беларуската състезателка.

До момента в своята кариера Наоми е спечелила общо пет титли в тура при жените. Благодарение на спечелените точки от новата седмица японката ще дръпне с цели шест места в световната ранглиста и ще бъде трета ракета в подреждането.

В първия сет имаше само една тенисистка на корта и това бе Азаренка, която го спечели категорично след три пробива на сметката си - в първия, петия и седмия гейм.

Вторият сет започна отлично за Вика и тя проби още във втория гейм сервиса на своята опонентка. Осака обаче някак си намери сили да направи моментален рибрейк, а след това стигна и до пробив аванс за 4:3. Японката проби още веднъж в деветия гейм и прати мача в трети и решителен сет. 

В третия сет японката проби в четвъртия гейм, а след това спаси три точки за връщане на пробива и успя да го затвърди. 

В тилдановия гейм Азаренка върна пробива, но веднага след това Осака проби решително и си взе най-важното подаване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятна Осака с голям обрат срещу Азаренка и титла от US Open Калоян Пламенов
Теми:  
виктория азаренка | наоми осака | открито първенство на сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook