Невероятният ден на Кецманович: 0 непредизвикани грешки и рекорд по победи за сезона

от в 23:42 на 03.05.2022
Калоян Соколов

Миомир Кецманович без никакво съмнение е приятната изненада на новия сезон. Младият сърбин се намираше в последователна серия от поражения в началото на миналия сезон и изглеждаше, че няма да може да разкрие безспорния си потенциал, който го изведе до върха в световната ранглиста за юноши. Кецманович обаче реши да наеме легендата Давид Налбандиян за свой треньор, а бившия номер три внесе мигновена положителна промяна в играта на балканеца и той не спира да изумява с резултатите си през последните месеци.

Всъщност днес Миомир записа своята 25-та победа за годината, което му позволи да изпревари Стефанос Циципас по този показател и вече е играчът с най-голям брой постигнати успехи на сингъл през 2022-ра. Още по-впечатляващото е, че 22-годишния състезател не допусна нито една непредизвикана грешка по време на двубоя си от втория кръг на Мастърса в Мадрид срещу казахстанеца Александър Бублик, надигравайки го с крайното 6:4 7:5.

Впоследствие Бублик сподели на своя съперник как ненавижда безкрайно много червената настилка и е наистина щастлив, че сега ще има възможност да се прибере у дома. Кецманович пък утре ще има възможността да се сблъска с най-сериозното възможно предизвикателство в турнирите на клей, тъй като ще се изправи Рафаел Надал, който се завръща след отсъствие от над месец и ни предстои да разберем дали младокът е достигнал такава фаза от развитието си, която може да му позволи да се противопостави на 12-кратния шампион от Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятният ден на Кецманович: 0 непредизвикани грешки и рекорд по победи за сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | александър бублик | любопитно | мадрид | миомир кецманович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook