Невероятният път на Кристофър О'Конъл от почистването на лодки до АО 2021!

от в 12:13 на 27.01.2021
Калоян Соколов

Кристофър О'Конъл бе смятан години наред за един от най-талантливите австралийски тенисисти, но съдбата му беше подготвила тежки изпитания. Кариерата на младока вървеше чудесно и той записа дебют в основната схема на Аустрелиън Оупън през 2017-а година, когато бива победен от Григор Димитров. Тогава обаче идва и възпалението на неговото колянно сухожилие. Това забавя сериозно неговото развитие и травмата се появява всеки път, когато австралиецът си мисли, че е готов да се завърне на корта. Впоследствие играчът изкарва и пневмония, а психиката му е направо унищожена.

Той решава да си вземе почивка от тениса в началото на следващата година, като има опцията да бъде треньор или да замине да почиства лодки заедно с брат си. По това време Кристофър просто не може да погледне повече ракетата си и решава да предприеме тази странна авантюра със своя най-близък човек.

"Реших да се заема с почистването на лодки, защото мисълта за тенис ме смазваше. Не можех да прекарвам ежедневието си на корта, мислейки какво съм можел да постигна, ако нямах контузии. Така се озовах на местното пристанище, където се занимавах с поддръжката на всякакви плавателни съдове. Заплащането беше много по-лошо, отколкото ми предлагаха в тенис клубовете, само че се чувствах далеч по-релаксиран през тези няколко месеца, докато упражнявах въпросната професия."

О'Конъл все пак се завръща на корта, но почти никой не му възлага особени надежди. Играчът не е участвал близо две години в професионално състезание и е изгубил всичките си ранкинг точки. Резултатите му действително не са бляскави и той дори не може да влезе обратно в топ 1000. Кристофър обаче не се отказва и работи здраво през предсезонната пауза, което му помага да се изкачи с 1060 позиции в класацията и по този начин получава шанс да участва на Откритото първенство на САЩ.

"Работех по-здраво от всякога и това се отплати. Чувствах се на върха на щастието, когато се качих на самолета за Ню Йорк, а няколко дни по-късно записах първата си победа в Големия шлем. Беше като сбъднат сън. В следващия кръг се изправих срещу Медведев и се чувствах чудесно по време на срещата, но тези момчета са твърде добри и са неслучайно в топ 10."

Сега тежките препятствия изглеждат зад гърба на О'Конъл и той изразява готовност да влезе в световния топ 100, както и да запише първа победа на домашния си Шлем. Остава единствено да разберем дали австралиецът ще постигне целите си, ала едно е сигурно и това е, че той вече не е просто чистач, а е капитан на своя собствен кораб и тепърва ще видим до какви нови за него тенис земи ще достигне.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятният път на Кристофър О'Конъл от почистването на лодки до АО 2021! Калоян Соколов
Теми:  
atp | истории | кристофър о'конъл

Коментари





Следвайте ни в Facebook