Невероятният рейд продължава: 20-годишният Лехечка е четвъртфиналист в Ротердам

от в 14:34 на 10.02.2022
Калоян Соколов

Иржи Лехечка продължава да прави страхотен старт на новия сезон, след като през миналия месец за пръв път се класира за основната схема на Голям шлем, а сега преодоля пресявките в Ротердам, където записа дебютните си победи на ниво ATP и вече е четвъртфиналист в турнира. Чехът изглежда е извлякъл необходимите поуки от загубата си срещу Григор Димитров на старта в Мелбърн и вече показва ниво, с което може да се противопостави на най-добрите в света. Младокът изненадващо отстрани Денис Шаповалов в откриващия кръг на надпреварата, а днес се справи със съпротивата на Ботик ван де Зандсхулп и вече е сред финалната осмица в нидерландския град - 1:6 6:4 6:4.

Срещата започна със сериозно надмощение на местния представител, който стоеше далеч по-стабилно от дъното на корта и се възползваше от неточностите на опонента си. Лехечка беше твърде припрян в своите действия и постоянно атакуваше неподходящи за целта топки, допускайки огромно количество непредизвикани грешки и това помогна на нидерландеца да пробие на цели три пъти неговото подаване, като така с лекота си гарантира успеха в първия сет.

Световният номер 51 продължи да има инициативата в следващата част и бързо се добра до поредните си точки за пробив, само че квалификантът показа характер и не допусна ранно изоставане. 20-годишният талант вече демонстрираше далеч по-голямо търпение в разиграванията, изчаквайки точния момент да покачи темпото. Това се отрази много ползотворно на шансовете му за спечелване на срещата, тъй като го отведе до първа възможност за брейк, която той веднага реализира и скоро имахме паритет в общия резултат.

Третия сет отново стартира с надмощение на по-нискоранкирания играч, докато нидерландецът изглеждаше безпомощен пред мощта на съперника си и шансовете му за победа се стопяваха с всяка една изминала минута. Все пак 137-ият в света не можа да задържи инерцията в представянето си, което позволи на фаворита да изравни геймовете при 4:4. Тогава обаче чехът показа впечатляваща решителност, показвайки най-добрия си тенис от началото на мача и в крайна сметка се поздрави с триумфа, за да си осигури сблъсък с Лоренцо Музети в следващата фаза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Невероятният рейд продължава: 20-годишният Лехечка е четвъртфиналист в Ротердам Калоян Соколов
Теми:  
atp | ботик ван де зандшулп | Иржи Лехечка | Обзори | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook