Невероятна драма изпрати Русия на полуфинал, Сърбия са аут от турнира

от в 19:14 на 22.11.2019
В
След невероятна драма, Русия отстрани Сърбия и е на полуфинал на Дейвис Къп. Капитанът на отбора - Новак Джокович показа огромното си желание тимът му да продължи напред, ала дори това не успя да помогне на и така те отстъпиха с 2:1 в общия резултат. Макар че всички очакваха за решаващия сблъсък на корта да излезнат Виктор Троицки и Янко Типсаревич, партньор на Троицки беше именно бившият водач на ранглистата - Джокович. Двамата дадоха всичко от себе си, но в крайна сметка след като пропиляха три мачбола сърбите отстъпиха на Карен Хачанов и Андрей Рубльов с 6:4 4:6 7:6(8).



В откриващия сингъл двубой младият Рубльов безпроблемно изведе страната си напред в резултата. Руснакът показа невероятна игра и след като отстъпи едва три гейма на своя опонент - 6:1 6:2, той сложи край на срещата след по-малко от час игра. Все пак Новак Джокович не допусна тимът му да изостава и благодарение на успех над Карен Хачанов, всичко щеше да се реши в двойковия мач. Независимо от голямото напрежение, на което бе подложен, Ноле беше непоколебим. Той реализира 75% от брейкболите, до които достигна, а по време на свой сервис беше много стабилен, с което в крайна сметка се наложи с 6:3 6:3.

Така краят на тази среща от четвъртфиналите на надпреварата зависише от каретата. Там, макар и неочаквано, Ноле и Троицки се изправиха срещу Карен Хачанов и Андрей Рубльов. Руската двойка изцяло се възползваше от по-големия си опит в груповата игра. Двамата тенисисти показаха класни мачове, както в Мадрид, така и във Франция по-рано тази есен, като те достигнаха до заключителната част на Мастърса в Париж. Друг принос към крайния резултат в мача беше контузията на капитана на Сърбия - Новак. Вторият в ранглистата страдаше от болки в десния лакът и независимо че проблемът в ръката на Ноле не е сериозен, все пак това от части спомогна на руснаците да си осигурят двубой с отбора на " Кленовите листа " , които победиха Австралия през вчерашния ден.



Още в четвъртия гейм Джокович показа впечатляваща игра на мрежата, с което осигури на тима си пробив аванс, ала Рубльов от своя страна веднага отвърна на удара. Младокът показа на какво е способен и в комбинация с подкрепа от своя партньор, руснаците мигновено реализираха рибрейк, а по-късно достигнаха и до втори пробив, благодарение на което се наложиха в първата част.

През втория сет нещата бяха доста по-заплетени. Още от началото Новак демонстрира, че няма да се предаде без битка. Бившият водач на ранглистата осигури на отбора си преднина от 0:40. Макар че се борихо до последно, в крайна сметка двойна грешка на Рубльов сложи край на този гейм, благодарение на което тимът на Сърбия поведе с 3:1, ала бързо след това Рубльов и Хачанов отново изравниха. След като получи пердупреждение от съдията заради държанието си, Новак поиска медицински таймаут заради болки в лакътя. В крайна сметка контузията не попречи на Джокович и след два пропиляни сетбола при 5:4, в крайна сметка сърбите сложиха край на сета в своя полза и така двубоят отиде в решаваща част.



Така след сравнително равностойни 12 гейма, изходът на срещата щеше да се реши в тайбрек. Там, руснаците показаха впечатляваща игра и така бързо се сдобиха с аванс от 3:1. Веднага след това обаче, Новак отвърна на удара и благодарение на невероятни отигравания на мрежата резултатът отново стана равен. Впоследствие сърбите достигнаха до три мачбола, ала не успяха да релизират нито един от тях, което даде достатъчно мотивация на техните опоненти, които в крайна сметта се наложиха с 10:8.

След триумфа Карен Хачанов каза - „Типичен мач за Купа Дейвис. Измина известно време, откакто страната ни запоследно взе участие на полуфиналите, но днес отново сме тук. " Съотборникът му, който му беше партньор в решаващия двубой на двойки също не скри колко е щастлив след тази победа: „Чувството да играеш тук, в Мадрид, е невероятно“, каза той и благодари както на родните си, така и на испанските фенове, които ги подкрепяха по време на сблъсъка днес.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятна драма изпрати Русия на полуфинал, Сърбия са аут от турнира В

Коментари





Следвайте ни в Facebook