Невероятна Осака обърна Азаренка и завоюва титлата на US Open 2020!

от в 01:09 на 13.09.2020
Петър Колев


Наоми Осака спечели титлата на US Open след победа в три сета над беларускинята Виктория Азаренка. Това е трета титла от Големия шлем за японката и втора на Откритото първенство на САЩ. Нейните първи два успеха на Мейджър надпревари дойдоха именно в Ню Йорк през 2018 г. след победа на финала над Серина Уилямс и на Australian Open през 2019 г. след успех в мача за трофея срещу Петра Квитова. С днешния си неуспех Вика допусна своята трета загуба на US Open след като тя отстъпи и на финалите във Flushing Meadows от Серина Уилямс през 2012 и 2013 г.

Мачът започна ударно за световната №27, която реализира пробив още в първото подаване на Осака след няколко бомбастични ретура. Азаренка показа изключително високо ниво на началния си удар, като дори не даваше шанс на японката да бъде конкурентна в нейните сервис геймове. Вика продължи да акатува сервиса на световната №9 и съумя да осъществи нов брейк за 4:1. Сервирайки за оставане в сета, Осака отново не успя да затрудни съперничката си от сервис и инкасира трети пробив, с което Азаренка поведе в отделните части - 6:1.



Началото са втория сет също бе продиктувано от темпото на беларускинята, която отново реализира ранен пробив, повеждайки с 2:0. Точно когато всичко за Осака изглеждаше свършено, в нейната игра започна подем. Азаренка пропусна точка за затвърждаване на пробива и допусна моментален рибрейк. Японката намери необходимото ниво на сервис и започваше да печели все повече от разиграванията от дъното на корта. Тя осъществи нов пробив за 4:3 след слаб сервис гейм на беларускинята. Осака за пореден път атакува сервиса на Вика и реализира още един брейк, за да изравни резултатите в отделните части - 6:3.



Високото ниво в играта на японката се запази и в началото на решителната част. След множество дълги разигравания, повечето от които бяха спечелени от Осака, тя реализира пробив за 3:1. В следващия гейм поставената под №4 извърши геройство, спасявайки три последователни точки за пробив и затвърждавайки за 4:1. Последва гейм, в който този път Азаренка показа изключително хладнокръвие, като спаси четири точки за втори пробив и съумя да спечели подаването си. Това сякаш повлия на Осака, която допусна рибрейк след като имаше аванс от 40:15 - 4:3.



Нов агресивен сервис от ретур на японката отново наклони везните в нейна ползва - след поредица от тежки дълги разигравания от дъното на корта тя реализира нов пробив за 5:3. Този път Осака нямаше проблем от начален удар и след по-малко от два часа игра на корта тя затвори мача за крайното 1:6 6:3 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятна Осака обърна Азаренка и завоюва титлата на US Open 2020! Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook