"Невинен е, но има друг проблем" Мнението на Федерер за Синер съвпадна с това на Джокович

от в 11:56 на 05.09.2024
Калоян Соколов

Роджър Федерер беше гост на US Open, завръщайки се пет години след последното си посещение на турнира и изгледа 1/4-фналния мач между Григор Димитров и Франсис Тиафо. Медиите пък не пропуснаха възможността да си поговорят с легендарния швейцарец и поискаха да чуят мнението му по казуса с двете положителни проби на Яник Синер, които излязоха "на светло" цели 6 месеца по-късно и световният номер 1 беше освободен от всякаква наказателна отговорност.

Мнението на Маестрото до голяма степен съвпадна с това на Новак Джокович, като и той не вмени вина върху италианеца, но и същевременно зае страната на онеправданите играчи в сходни ситуации, чиито случаи далеч не са били разрешени толкова бързо, посочвайки огромния проблем с правилника за казуси от подобен характер:

"Случилото се е лоша реклама за нашия спорт и са новини, които не искаме да виждаме. Тук не става дума за това дали тенисистът е виновен или не, защото отново ще има нежелан шум по темата и съчувствам на Яник. Мисля, че всеки от нас е на мнението, че той не е виновен за създалата се ситуация и не е направил нищо нередно.

Проблемът обаче е съвсем друг и това е, че Синер изобщо не се е налагало да чака решение по своя случай, а веднага е бил освободен от отговорност, докато всъщност не е имало 100 процентова сигурност какво точно се е случило. Много добре разбирам недоволството на играчите в сходна на неговата позиция, които се питат дали е бил третиран по същия начин и това действително е валиден въпрос, който трябва да получи отговор.

Знаем как други играчи са чакали с месеци възможността изобщо да обжалват и случаите им са били разглеждни за много дълъг период от време, докато тук всичко се решава за два дни. Все пак не ни остава нищо друго освен да вярваме в истиността на процеса и за в бъдеще системата да бъде по-справедлива и с ясни правила за тези ситуации, които към момента просто липсват" - категоричен е 20-кратният Шампион от Големия шлем.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Невинен е, но има друг проблем" Мнението на Федерер за Синер съвпадна с това на Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | роджър федерер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook