Невиждан разгром: Де Минор върза два поредни "геврека" на новия рекордьор на US Open!

от в 08:55 на 01.09.2024
Елеонора Александрова

Алекс Де Минор се класира за осминафиналите на US Оупън. Световният номер 10 имаше нелеката задача да срещне тенисист, срещу когото никога не е побеждавал, в лицето на Дан Еванс (който преди броени дни изигра най-дългия мач в историята на турнира), но този път сломи британския ветеран с 6:3 6:7(4) 6:0 6:0 за 2 часа и 48 минути игрово време. В битка за четвъртфиналите Де Минор ще се изправи срещу сънародника си Джордан Томпсън.

Първите минути дадоха предпоставка за един равностоен двубой. Двамата тенисисти печелеха скоропостижно подаванията си, като първата възможност за пробив дойде чак в шестия гейм от страна на по-нискоранкирания тенисист. Австралиец обаче отрази брейкбола на съперника си и този момент се оказа ключов за развитието на сета. Световният номер 10 пое инициативата и не позволи на Еванс да спечели гейм повече след 3:3.

Фаворитът неочаквано започваше да допуска множество неточности, което позволи на бившия номер 21 да играе по-освободено и да притиска сериозно противника си. Резултатът не закъсня и в деветия гейм Еванс реализира нулев пробив. Реакцията от Де Минор обаче не закъсня. Първата ракета на Австралия отвърна с рибрейк след серия от грешки от страна на по-опитния тенисист. Интригата се запази до края на сета и така се стигна до тайбрек.

Дългият гейм започна с точка в полза на представителя на топ 10, ала двукратният ATP шампион съумя да спечели шест поредни разигравания и макар това австралиецът да бе отразил четири сетбола, преднината, която Еванс си осигури бе прекалено голяма, за да допусне обрат и така паритетът бе налице.

Тайбрекът от втората част се оказа и последният силен момент за родения в Бирмингам тенисист. Последните два сета се превърнаха в истински кошмар за настоящия номер 184. Физическите проблеми в областта на кръста се появиха, а това се отрази и на качеството му на игра.

Британецът непрекъснато увеличаваше броя на непредизвиканите грешки, а това не остана ненакзано от вдъхновения Де Минор. В резултат на това се случи същински прецедент в мъжкия тенис, а именно два поредни "геврека" в рамките на едва 48 минути, чрез които и по-високоранкираният тенисист да затвори мача в своя полза и да се класира за втората седмица на турнира, като той загуби едва три точки в четвъртия сет!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Невиждан разгром: Де Минор върза два поредни "геврека" на новия рекордьор на US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | алекс де минор | дан еванс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook