Невиждани сцени на корта: Пер се изплю върху отпечатък от топка след спор със съдията (видео)

от в 09:50 на 05.03.2021
Мирела Николова

Французинът Беноа Пер е едно от най-противоречивите лица на тениса и неведнъж е показвал своя особен темперамент. През вчерашния ден той претърпя поражение в Буенос Айрес от представителя на домакините Франсиско Черундоло, но мачът далеч не се отличаваше с качествена игра, а прикова вниманието на тенис почитателите с напълно неприемливото поведение на световния №29. Той влезе в ожесточен спор със съдията на стола Начо Форкадел, след което се изплю на корта, за което получи наказание, а също така нарочно загуби последния си сервис гейм след серия от несериозно изпълнени начални удари.

Театърът се разигра в едно от подаванията на аржентинеца във втория сет, когато, след като Пер спечели откриващата част с 6:4, изоставаше с 2:0 гейма, но имаше 2 брейкбола за връщане на пробива. Черуондоло изпълни сервис, който предизвика полемики между главния арбитър и Беноа. Тенисистът упорито твърдеше, че топката не е закачила линията, но съдията остана непоколебим в решението си и отсъди директна точка за аржентинеца. Последва демонстративно изплюване върху отпечатъка от страна на Пер, който получи първо предупреждение за неприемливо поведение, а няколко гейма по-късно станахме свидетели на нова порция небивалици, този път довели и до наказателна точка в полза на Черуондоло. 

След това французинът отказа да продължи мача до пристигането на супервайзъра. В разговор с него Беноа се оплака: "Болен съм, трудно ми е да дишам. А съдията ме предупреждава за плюене. Справедливо ли е? Миналата седмица Николас Джари плюеше след всяко разиграване, но никой не каза и дума за него".

В решителния трети сет Пер бе натрупал пасив от 1:5 гейма и при резултат 0-30 на свое подаване направи две умишлени двойни грешки, което беше и край на този сблъсък, изпълнен със скандали, за които французинът несъмнено ще получи солена глоба. 

Бързо след мача си, Пeр публикува снимка в профила си в Twitter, показваща спечелените пари от наградни фондове, базиращи се на над 8,5 милиона долара, и написа: „В дългосрочен план е полезно да бъдеш неефективен“.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невиждани сцени на корта: Пер се изплю върху отпечатък от топка след спор със съдията (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | беноа пер

Коментари





Следвайте ни в Facebook